Kujtime të qeshura...


Kujtime të qeshura...

-Me Mbesën time Perla, shpatën e Skënderbeut dhe qenin e xha Markos-

Nga gjyshi Albert Habazaj

Sa gjëra kujtojmë e qeshim bukur

Sot që Purushja katër vjeçe u bë,

Shpatën e Heroit në mill kemi futur,

Se dhe qeni i xha Markos nuk leh më...

Kur ishim të vegjël, si jemi sjellë?!...

S’hanim ushqim pa filma vizatimorë,

Nga krevati i vjetër hoqëm një ristelë,

E mbanim trimërisht si shpatë në dorë.

Dhe si dy trima, ishim të vëmendshëm

Mos qeni i xha Markos fillonte të lehte,

I paepur bëhej ky vullnet i brendshëm

Kur gjella, për tekat tona, s’na pëlqente.

Se mund të fillonte nga çasti në çast,

E trembnim me shpatë të Skënderbeut,

“Pam e pam” e rrihnim në distancë

Dhe vetëshpalleshim Më të Fortët e Dheut.

Tek zbresim e hipim shkallët, pa u mbajtur,

Ngaqë s’jemi bebelushe të fjetura,

Si të mençur, dalim në horizont të hapur,

Kënaqemi me kujtime të qeshura...

12.08.2020

Lixha, Hotel kurativ Kuqja, Çikallesh, Malësi e Elbasanit

24 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif