top of page

Ku jemi me këto...


Dr Fatmir Terziu

Ku jemi me këto energji dhe a ka mbetur ndonjë efektive në energjitë tona:

Dr Fatmir Terziu


Paqja: Kjo përjetohet si pefeksion, lumturi, mundim dhe unitet. Është gjendje e jo-dualitetit përtej veçimit dhe përtej intelektit, si në "paqen që kalon çdo kuptim". Është përshkruar si ndriçim dhe iluminizim. Është e rrallë në fushën njerëzore.


Gëzimi: Dashuri që është e pakushtëzuar dhe e pandryshueshme, pavarësisht rrethanave dhe veprimeve të të tjerëve. Bota është e ndriçuar nga një bukuri e hollë, e cila shihet në të gjitha gjërat. Përsosmëria e krijimit është e vetëkuptueshme.


Dashuria: Një mënyrë për të qenë falës, ushqyes dhe mbështetës. Nuk rrjedh nga mendja, përkundrazi buron nga zemra.


Arsyeja: Ky aspekt i dallon njerëzit nga bota e kafshëve. Ekziston aftësia për të parë gjërat në mënyrë abstrakte, për të konceptuar, për të qenë objektiv dhe për të marrë vendime të pjekura dhe të sakta. Shkenca, filozofia, mjekësia dhe logjika janë shprehje të këtij niveli.


Pranimi: Kjo veti, si energji është e lehtë, e kthyeshme, harmonike, fleksibël, gjithëpërfshirëse dhe pa rezistencë të brendshme.


Gatishmëria: Kjo veti e mban mbijetesën në sajë të qëndrimit pozitiv që mirëpret të gjitha shprehjet e jetës: është miqësor, i dobishëm, dëshiron të ndihmojë, dhe kërkon të jetë një i dëshirueshëm në shërbimin ndaj pozitivitetit.


Neutraliteti: Kjo veti është një mënyrë e jetës që është e rehatshme, pragmatike dhe relativisht pa emocionalitet. "Është në rregull, ose në çdo mënyrë do jetë në rregull.” Është veti pa zotërim të ngurtë, jo-gjykuese dhe jo-konkurruese.


Guximi: Kjo energji thotë: “Unë mund ta bëj atë”. Është i vendosur, i ngazëllyer për jetën, produktiv, i pavarur dhe i fuqizuar nga vetvetja. Një veprim efektiv është i mundur.


Krenaria: “Mënyra ime është mënyra më e mirë”, thotë ky nivel. Fokusi i kësaj është arritja, dëshira për njohje, specialiteti dhe perfeksionizmi.


Zemërimi: Kjo energji kapërcen burimin e frikës me forcë, kërcënimet dhe sulmet. Është veti irrituese, eksplozive, e hidhur, e paqëndrueshme dhe e pakënaqur.


Dëshira: Gjithmonë po kërkon fitim, blerje, kënaqësi dhe “marrje” diçkaje jashtë vetvetes. Është i pangopshëm, asnjëherë i kënaqur dhe mallin e vet. “Më jep atë që dua dhe ma jep tani!”


Frika: Kjo energji sheh “rrezik”, i cili është “kudo”. Është shmangës, mbrojtës, i preokupuar nga siguria, zotërues i të tjerëve, xheloz, i shqetësuar, i shqetësuar dhe vigjilent.


Hidhërimi: Ekziston pafuqia, dëshpërimi, humbja, keqardhja dhe ndjenja: “Sikur të kisha vetëm ...” Ndarja. Depresioni. Trishtim. Duke qenë një “humbës”.


Apatia: Kjo energji karakterizohet nga pashpresa, të luash i ngordhur, të qenit ‘ikje” për të tjerët, të imobilizohemi dhe ndjenjat: “Nuk mundem” dhe “Kush kujdeset?” Varfëria është e zakonshme.


Faji: Në këtë fushë të energjisë, dikush dëshiron të ndëshkojë dhe të ndëshkohet. Ajo çon në vetë-refuzim, masokizm, pendim, “ndjenjën e trishtuar” dhe vetë-sabotim.


Turp: Karakterizohet nga poshtërimi, si në “varjen e kokës në turp”. Ajo shoqërohet tradicionalisht nga dëbimi. Është shkatërrues për shëndetin dhe çon në egërsi ndaj vetvetes dhe të tjerëve.


26 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page