KU DO TA GJEJMË KASTRIOTIN?


  Luan Çipi

  KU DO TA GJEJMË KASTRIOTIN?

  Nga Luan Çipi


  Një lajm i beftë në eter,

  Sikur u shkrua me dorë:

  Kaçi ynë, iku si errë

  Më tridhjetenjë dhjetor!

  E la të helmuar Florën,

  Djalin dhe vajzën flori;

  E la të hutuar Vlorën:

  Si mund të vdes kaq i ri?

  I pa sëmurur një herë,

  Për çdo ditë peshkim në det,

  Lart e poshtë me shokë të tjerë

  Dit’ e natë  n’ motoçikletë.

  Pa e kthyer fjalën kurrë,

  Kurdoherë me besë si burrë,

  Me shokët e kishte grurë,

  Buzëgazi, gjithë nur.

  Për grua dhe për fëmijë,

  Ishte dashuri e rrallë;

  Për shokë, miq e gjitoni:

  Në gëzime dhe në hall!

  Po Alberti, që la pas,

  Ku do ta gjej ngushëllimin,

  Vëllai i vetëm shend e gaz,

  I pa fat, gjeti amshimin.

  Po qan Vlorë, Zvërnec e Kume,

  Motori, më s’do gjëmojë,

  Po për ne, përherë më shumë

  Kastriot Bani, do rrojë!

  Hollandë, 01.01.2020


  #Luan #Çipi

  10 views

  Shkrimet e fundit