top of page

Kryeministri i Kosovës ka të drejtën absolute


Autoritetet përgjegjëse dhe kryeministri i Kosovës kanë të drejtën absolute për të mbrojtur popullin dhe interesat e tyre


Ajo që po ndodh në Ballkan është një problem i ish-Jugosllavisë. Ky problem, i cili nuk është zgjidhur përfundimisht ka disa pika ku vetwkuptohet mjaft qartw problemi. Sw pari, një pjesë e ish-Jugosllavisë është pjesë integrale e Evropës. Dhe tjetra, problemi i Bosnjës dhe Hercegovinës mbetet shumë i vështirë. Kështu i ka komentuar gjeopolitikani francez Gerard Chalian proceset në rajonin e Ballkanit disa ditw mw parw. Ai foli pwr kwtw në programin "Bota është biznes" në Bloomberg TV.

"Problemi i Bosnje dhe Hercegovinës mbetet shumë i vështirë sepse është një konflikt që është ngrirë dhe jo i zgjidhur dhe përfunduar," thotë Chalian. Ai shtoi se problemi “Kosova” ekziston edhe në Ballkan, i cili është kryesisht amerikan.

Sipas Chalian, Kosova e ka vënë Serbinë para një fakti të kryer dhe kjo është si vazhdimësi e Luftës së Ftohtë. Gjeopolitikani pohon se kanë mbetur jashtëzakonisht shumë gjëra për t'u zgjidhur, të cilat krijojnë probleme shtesë mes Rusisë dhe Amerikës dhe në zgjidhjen e të cilave Europa mbetet në vend të dytë.

"Për mendimin tim, ne nuk do të kemi konflikte të mëdha ushtarake në Evropë. Ka tension, papërsosmëritë dhe kontradiktat janë të thella. Ka shumë probleme të pazgjidhura nga historia, por kjo i ka rrënjët në të kaluarën e largët," tha Chalian.

Specialisti i konflikteve ushtarake tha gjithashtu se është e dëshirueshme të ndryshohet Marrëveshja e Paqes sw Dejtonit nëse duam të ndryshojmë diçka, edhe nëse kjo nuk ndodh shumë shpejt.

Sipas Chalian, autoritetet përgjegjëse dhe kryeministri i Kosovës kanë të drejtën absolute për të mbrojtur popullin dhe interesat e tyre.

"Afrimi midis Rusisë dhe Turqisë është mjaft specifik, pasi në asnjë mënyrë nuk bëhet fjalë për asnjë lloj aleance dhe ne nuk po shkojmë drejt një të tillë. Në Lindjen e Mesme, aleanca e vërtetë është midis Iranit dhe Rusisë," shtoi Gerard Chalian. .

14 views0 comments

Opmerkingen


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page