top of page

Koronavirus i Londrës: Shefi i shkollave zbulon datën e saktë kur shkollat...


Koronavirus i Londrës: Shefi i shkollave zbulon datën e saktë kur shkollat ​​e Anglisë mund të rihapen

Kur kjo të ndodhë ka të ngjarë që madhësitë e klasës të zvogëlohen dhe koha e prishjes të stivosur

1 qershori është dhënë si data më e hershme "realiste" kur shkollat ​​në Angli mund të fillojnë të rihapen. Lideri i drejtuesve të shkollave, Geoff Barton i ka thënë BBC-së: "Ne nuk mund të shohim ndonjë mënyrë realiste që shkollat ​​të mund të rihapen tek më shumë nxënës para gjysmës së dytë të afatit të verës." Ai shtoi se planifikimi do të duhet të fillojë "shumë shpejt" në mënyrë që të përmbushë këtë datë.

Shkollat ​​mbyllën dyert e tyre për të gjithë, përveç fëmijëve me probleme dhe atyre të punëtorëve kryesorë mbi një muaj më parë. Në fundjavë, Sekretari i Arsimit Gavin Williamson tha se nuk ishte caktuar datë për kthimin e fëmijëve në shkollë. Z. Williamson tha nëse dhe kur u arritën pesë pragjet në luftën kundër koronavirusit, mund të përcaktohej një datë për shkollat ​​që të rihapnin.

Këto janë:

aftësia e NHS për të përballuar është plotësisht e mbrojtur

shkalla e vdekjes ditore po bie

Shkalla e infeksionit po bie në nivele të menaxhueshme

ekzistojnë furnizime të mjaftueshme të provave dhe pajisjeve mbrojtëse

nuk ekziston rreziku i një "kulmi të dytë" të infeksioneve

Shkollat ​​pritet të kenë nevojë për disa javë për t'u përgatitur për një kthim të ndërlikuar, të inskenuar që u lejon atyre të ruajnë distancimin shoqëror.

Prindërit gjithashtu duhet të binden se ishte i sigurt. Disa mësues tashmë kanë pyetur nëse është realiste që shkollat ​​të hapen në të ardhmen e afërt. Katharine Birbalsingh, drejtuese e Shkollës së Komunitetit Michaela, në Brent, tha se korridoret e ngushta, klasa të vogla dhe shumë ndërveprime, veçanërisht midis fëmijëve të vegjël, e bënë distancimin shoqëror në shkolla "thjesht të pamundur". "Ne jemi konsideruar të jemi shkolla më e rreptë në Britani dhe madje do ta kemi parë të pamundur," shtoi ajo. Në fillim të kësaj jave, një peticion nga infermierja e NHS Iain Wilson paralajmëroi kundër çdo shtytje të hershme për të rihapur shkollat.

48 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page