top of page

Koronavirus i Londrës, dalja nga karantina: A do të zbatohet “Plani Semafor?”


Koronavirus i Londrës, dalja nga karantina: A do të zbatohet “Plani Semafor?”


Ndërsa flitet për planet e daljes nga Karantina, ku përshtatet Londra në strategji? Mbretëria e Bashkuar është në javën e pestë të bllokimit të saj, dhe siç u njoftua javën e kaluar se masat e tanishme do të zgjeroheshin edhe tre javë të tjera, Britanikët mezi dëshirojnë të dinë nga qeveria, se cila do të jetë strategjia e daljes nga karantina. Gjatë fundjavës, dy ekonomistë kryesorë të UCL paraqitën një propozim për qeverinë që mund të shihte Britaninë e Madhe të dilte nga karantinimi i saj përmes një sistemi 'semafori'.

Sistemi i propozuar do të përfshinte një fazë të dritës së kuqe, ku dyqanet më të vogla, rrugët e pritjes dhe sallonet e bukurisë hapen së pari me distancë sociale. Kjo do të pasohej nga një fazë tjetër, sinjali i verdhë, ku firmat e vogla, shkollat, universitetet dhe restorantet do të hapeshin me maska ​​dhe doreza të detyrueshme të shoqëruara edhe nga transporti publik. Më në fund, rifillon faza e gjelbër e cila do të shohë ngjarje sportive dhe tubime të mëdha shoqërore.

Ndërsa Michael Gove të Dielën mohoi raportet që qeveria ka miratuar tashmë këtë strategji, sistemi i propozuar është një nga disa strategji të zbatueshme dhe sigurisht që nuk do të anashkalohet plotësisht nga numri 10.

Me koronavirusin e tarifave që po merr ekonominë dhe jetën në përgjithësi në Mbretërinë e Bashkuar, sistemi i semaforit mund të jetë opsioni më i mirë i kombit për të dalë nga mbyllja e sigurt dhe për të shpëtuar shumë punë dhe biznese. Ekonomistët e UCL sugjerojnë me vlerësime të hershme se prodhimi i përgjithshëm në Mbretërinë e Bashkuar ka rënë me të paktën 15-30 përqind që nga fillimi i bllokimit. Kjo barazohet me afro 42 miliardë në javë. Sinqerisht, ne kemi nevojë për një plan dalje ASAP.

60 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page