top of page

Korbat që qajnë, korbat që fluturojnë ... lart


Në vend të një parathënieje

nga Anna Akhmatova


Gjatë viteve të tmerrshme të Jezhovshchina, kalova shtatëmbëdhjetë muaj në radhët e burgut në Leningrad. Një ditë dikush më njohu. Pastaj një grua me buzët blu nga të ftohtit, e cila qëndronte pas meje, dhe natyrisht nuk kishte dëgjuar kurrë për emrin tim, doli nga mpirja që na preku të gjithëve dhe më pëshpëriti në vesh - (të gjithë folëm me pëshpëritje atje):

"A mund ta përshkruani këtë?"

Unë thashë: "Unë mundem!"

Më pas diçka që i ngjante një buzëqeshjeje ra mbi atë që dikur kishte qenë fytyra e saj.

1 prill 1957

LeningradPa titull

nga Anna Akhmatova


Çfarë është më e keqe se ky shekull i kaluar?

I trullosur nga trishtimi, ankthi,

prek plagën më të errët

dhe nuk mund të shërohet.


Dielli i dimrit ende shkëlqen në Perëndim,

çatitë e qytetit të ndritshme në rrezet e tij.

Këtu një shtëpi e bardhë synon lart kryqet e saj,

korbat që qajnë, korbat që fluturojnë brenda.


PËRKTHEU: FATMIR TERZIU

30 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page