KLIRONOMI VASIL DHE FJALA E TIJ MIOPE...!


KLIRONOMI VASIL DHE FJALA E TIJ MIOPE...!


KAM FRIKË SE DO MË SPIUNOJ...SI GREK QË ËSHTË!


Çuditrisht zoti Klironomi matet me Prof.Dok.ESHREF YMERI!...


VASILLAQI...E DI SE SA I VOGËL JE TI PARA PROFESORIT...?


JE AQ I VOGËL..SA NJË KOKËRR ELBI!

TANI LEXO KËTU TË MËSOSH SE SA TË VLENË LËKUR

ARQILE V GJATA

Ç’KANË THËNË STUDIUES, KRITIK , PROFESOR, PEDAGOG, TË FUSHËS SË LETËRSISË E GJUHËSISË, PER VLERAT E STUDIMEVE TE MIJA ....

Gjovalin Shkurtaj<shkurtajgj@icloud.com>

I nderuar Zoti Arqile Gjata,

Nepermjet prof.Albert Habazajt sot mora librin tuaj me te ri “Trokas me ligjerime” (permbledhje artikujsh), Milosao,2018, qe me erdhi i dhuruar e me perkushtim nga Ju,prandaj ju falenderoj dhe ju pergezoj per kete ndihmese te re, si dhe per botimet tuaja te meparshme.

Mbas vleresimeve te recensuesve dhe, sidomos, mbas parashtreses hyrese ne parathenien e shkruar nga prof.dr.Bardhosh Gace, lexuesit i zgjohet kureshtja dhe i hyn menjehere leximit te librit.Ashtu bera edhe une.

Me terhoqen ne menyre te vecante pjeset qe u ke kushtuar gjuhes se arvaniteve (f.49-79), “Vlera artistike e frazeologjise ne poezine came” (f.98-107), “Gjuha, konteksti shoqeror dhe ndikimi i pashmangshem i fese tek vepra e Rexhep Vokes” (f.146-156) etj.

Per te folmet e arvanitasve kam shkruar edhe une, se pari, ne librin J.Gjinari-Gj.Shkurtaj “Dialektologjia” (Tirane,1997, f.331-347 dhe ne ribotimet e tij), pastaj edhe ne librin tim”Dialektet e shqipes”, Tirane,2012 (dhe ribotim 2016), f.182-189).

Trashegimia gojore dhe etnofolklorike e arvaniteve,eshte nje fushe me shume interes dhe me rendesi per njohjen e struktures dialektore te shqipes,si dhe per historine e shqiptareve e te shtegtimeve arberore ne Greqi e me gjere.

Kam pasur gjithmone deshire te meresha nga afer me hulumtimin konkret te atyre te folmeve, por…sa qeme te rinj,nuk kishim asnje mundesi e as leje per nje pune te tille, kurse tashti, vitet e shumta qe kam mbi supe, nuk me lejojne me te ndermarr ekspedita ne terren. Qofshin dorembare ata qe i kane tashti mundesite per kontakte e hulumtime konkrete ne mjediset arberore (arbvanite).Pra, edhe nje here,Ju pergezoj dhe ju uroj edhe libra te tjere dhe faleminderit qe ma derguar ketedhurate.

Me nderime,

Gjovalin Shkurtaj

Prof. Dr VALTER MEMISHA

Mirembrema, i nderuar. Me vjen sinqerisht shume mire qe MEMISHAprof. Gjovalini i ka pare materiaket dhe ka bere vleresimin qe e meritoni. Kurse me Vilmen kam folur per librin dhe me ka thene do ta sjelle. Nuk eshte faji im, apo jo? Une e vleresova punen tuaj a priori (pa e pare fare materialin) ne Prishtine, me 9 tetor, duke ju perfshire ne grupin e njerezve qe regjistrojne e mbledhin pasurine gjuhesore te ngulimeve shqiptare ne Ballkan, perkatesisht Greqi. Ju uroj veçse shendet e mbaresi.

PROFESOR TANUSH SHASKA


Uroj te jeni mire. Urime per kete pune te shkelqyer qe beni.