top of page

Kjo është çoroditje


Qasem Soleimani

Është diçka vërtet në tërbimin e mediave për vrasjen e urdhëruar prej Trumpit të komandantit iranian Qasem Soleimani. Le t’ia lëmë njërës anë nëse vrasja ishte e mençur (me mendim). E qara virtuale mbi vdekjen e Soleimanit është akoma më e ngatërruar. Krerët seriozë të politikës së jashtme dhe të tjerë në klasa dërdëllitëse po e bëjnë Soleimanin si një hero anti-ISIS, pothuajse si një njeri të pafajshëm ‘të vrarë’ nga e keqja Donald Trump. Kjo është marrëzi e rrezikshme. Soleimani ishte një teokrat që nxiti terrorin në Lindjen e Mesme dhe që ishte në Irak (ku u vra) si pjesë e shtypjes së dhunshme të Iranit për kundërshtarët në atë vend. Ai ndihmoi gjithashtu të shtypte kundërshtimin edhe në Iran. Trishtimi për vdekjen e tij nuk ka asnjë lidhje me anti-imperializmin - përkundrazi, ai nxitet nga frikacakët gjeopolitikë, nga frika e marrjes së veprimit vendimtar, dhe nga një urrejtje ndaj Trump, aq irracionale sa që bind bindësit e tij se hardenët janë djem të mirë në krahasim me atë që ndodhi. Kjo është çoroditje. Ndaloni së qari për Soleimanin.

67 views1 comment

1 Comment


Agim Deva Perfekt! Shkurt dhe saktë; qartë dhe haptazi. Nëse ndalimi i marrëzisë së Suleimanit do të kishte mundësi tjetër, do të ishte realizuar me kohë.

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page