top of page

K L I TH M Ë


K L I TH M Ë e PAFAJËSISË

"Fëmijtë e braktisur e pushojnë te qarën, kur e kuptojnë, që nëna nuk vjen dhe është i braktisur nga ajo"

(Nga kujtimet e nje edukatoreje që ka punuar ne jetimoren e bebeve te braktisura)

Kush jam e ku jam?! Nga erdha e kush më solli?

Jam njeri, a ç'kafsh' më polli ? Më braktisi,nga ç'shpellë doli ?

Jam një bebe në krevat Qava dit' ,e qava net'

M 'u tha buza, m'u tha fyti Braktisja ,zem'rën zhuriti .

S'njoha ëmbëlsin' e gjirit As fytyr'n e ledhatimit .

Po m'ushqejnë ,të marr trup . S'është nder, i JUAJI TURP!

Ç' emer ke moj epokë ? Që foshnjat i nis në gropë? !

Në ç'ligje ke pranuar, Që fëmija do mohuar.

Ke etalon për sukses Pabesi, shfrenim në seks ?!

Ku po shkon moj shoqëri , Nuk po ndal me shtazëri !

Si mund të jemi njerëz, Kur pranojm' si pa të keq , Bebe hedhur në hendek ?!

Jetojmë e dashurojmë , Se ç' krim bëjmë e harrojmë .

12 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page