Këtu shtrihet toka jonë


Kathleen Jamie

Kjo poezi u përfshi në Poezitë më të mira skoceze, botuar në vitin 2019.


Këtu shtrihet toka jonë: çdo transmetim

nën retë e shpejta, shkëlqimet e gëzueshme të diellit,

nuk i përkasin askujt përveç vetvetes.


Ne jemi thjesht kalimtarë, që këndojmë

erërat e saj në perëndim dhe kodrat e Fernie,

dritat veriore dhe baticat mëndafshi,


Folku i vogël luan pjesën tonë.

‘Ejani të gjithë’, thotë vendi,

Ju më fitoni, kjo më del më shumë për zemër.(Përktheu nga origjinali: Fatmir Terziu)

31 views0 comments

Shkrimet e fundit