Këtu janë shtatë ndryshimet kryesore në aeroportet e Londrës.


7 ndryshime të mëdha në aeroportet Heathrow, Stansted dhe Gatwick pasi pasagjerët detyrohen të karantinojnë

Fluturimi nuk do të jetë i njëjtë për të ardhmen e parashikueshme

Me lehtësimin e bllokimit në horizont, shumë persona në Londër do të fillojnë të mendojnë përsëri për të udhëtuar jashtë vendit. Por me pandeminë shumë larg, mirëqenia e pasagjerëve po detyron aeroportet të sjellin masa të reja dhe të shumta. Disa tashmë janë zbatuar nga vetë aeroportet, ndërsa të tjerat po imponohen nga qeveria pasi disa muaj u kërkuan nga aeroportet për udhëzime më të drejtpërdrejta. Këtu janë shtatë ndryshimet kryesore në aeroportet e Londrës.

1. Karantinimi i detyrueshëm

Nga 8 qershori, pjesa dërrmuese e pasagjerëve që vijnë në Mbretërinë e Bashkuar me aeroplan, traget ose tren do t'ju kërkohet të izolohen për 14 ditë. Këto rregulla u njoftuan të Premten (22 maj) nga Sekretari i Brendshëm Priti Patel. Udhëtarëve u kërkohet të përdorin transportin personal siç është një makinë për të marrë nga aeroporti në vendin ku do të karantinojnë. Sipas këshillave të qeverisë, njerëzit në karantinizëm "nuk duhet të shkojnë në punë, shkollë, apo zona publike, ose të përdorin transport publik ose taksi. Ata nuk duhet të kenë vizitorë, përfshirë miq dhe familje, përveç nëse ata ofrojnë mbështetje thelbësore."

2. Shkelësit e rregullave mund të gjobiten

Si një mënyrë për të zbatuar masat e reja, qeveria do të jetë në gjendje të nxjerrë gjoba për të rregulluar shkelësit. Fluturuesit që shkelin rregullat e karantinës mund të përballen me një njoftim fiks prej 1.000 ose edhe një ndjekje të mundshme dhe gjobë të pakufizuar. Sipas autoriteteve: "Niveli i gjobës mund të rritet nëse rritet rreziku i infeksionit nga jashtë".

3. Kush nuk ka pse të karantinojë?

Përkundër rregullave të rrepta dhe të zbatuara, disa njerëz do të përjashtohen. Kjo perfshin:

kamionë dhe shoferë kamionësh. Kjo sigurohet që furnizimi i mallrave të mos ndikohet

profesionistë mjekësorë që udhëtojnë për të ndihmuar në luftën kundër koronavirusit

kushdo që lëviz nga Brenda Zonës së Përbashkët të Udhëtimit, që përfshin Irlandën, Ishujt Channel dhe Isle of Man

punëtorët bujqësorë sezonalë të cilët do të izolohen në pronën në të cilën punojnë

Opsione të tjera do të shikohen si krijimi i 'urave ajrore'.

Këto janë marrëveshje midis vendeve me shkallë të ulët transmetimi për të mos kërkuar karantinim.

4. Aty ku mund të jeni në karantinë

Pasagjerët të cilët duhet të karantinojnë (d.m.th. shumica) do t'u duhet të tregojnë autoriteteve se ku do të izolohen. Nëse prona nuk konsiderohet e përshtatshme, mund të kërkohet që të izolohen në objektet e rregulluara nga qeveria. Qeveria tha: "Nëse kjo nuk i plotëson kërkesat e nevojshme - siç janë hotelet, ose me miqtë ose familjen - do t'u kërkohet të izolohen në ambientet e rregulluara nga qeveria".

5. Kontaktoni me lokatorin

Për të siguruar që pasagjerët po izolohen dhe po e bëjnë atë në një vend të përshtatshëm, të gjithë mbërritjet do t'ju kërkohet të plotësojnë një formular me kontakt dhe informacione të mëtejshme të udhëtimit. Kjo do të thotë që qeveria mund të kontaktojë pasagjerin nëse ata ose dikush që ata kanë qenë në kontakt me kontratat e sëmundjes. Gjithashtu pasagjeri do të sigurojë detajet se ku do të kalojnë karantinën 14 ditore dhe autoritetet mund të gjykojnë nëse i plotësojnë "kërkesat e nevojshme".

6. Destinacione të kufizuara