top of page

Këshilla të përgjithshme për komunitetin tonë1. A kam më shumë rrezik të kap koronavirus për shkak të gjendjes sime / ilaçeve që po marr?

Coronavirus kalohet nga njeriu te njeriu - masat qeveritare janë në fuqi për të zvogëluar rrezikun e të gjithëve për ta kapur këtë dhe përhapur atë, por veçanërisht ato që ata kanë identifikuar se janë më të prekshëm për të patur simptoma më të rënda nëse e kapnin atë.

2. A kam më shumë rrezik për të shfaqur simptoma të rënda për shkak të gjendjes / mjekimit tim që po marr?

Mendohet se koronavirusi mund të shkaktojë simptoma më të rënda te njerëzit me sistem imuniteti të dobësuar dhe të moshuarit. Qeveria po këshillon ata që janë në rrezik të shtuar të sëmundjes së rëndë nga koronavirus të jenë veçanërisht të rreptë në ndjekjen e masave për distancimin shoqëror. Ju mund të gjeni udhëzime të plota në lidhje me ato masa dhe grupet e identifikuara aktualisht në rrezik në Shëndetin Publik Angli, gjithashtu mund të kërkoni këshilla përmes telefonit duke telefonuar 111 nëse shfaqni ndonjë simptomë.

3. A duhet të ndaloj marrjen e ilaçeve si masë paraprake?

Ju duhet të vazhdoni të merrni ilaçet, përveç nëse udhëzohet ndryshe nga ekipi juaj reumatologjik.

4. A duhet të jem duke u distancuar nga vetja sociale edhe nëse nuk kam ndonjë simptomë?

Qeveria ka këshilluar të gjithë të marrin masa për të zvogëluar ndërveprimin social midis njerëzve në mënyrë që të zvogëlojë transmetimin e koronavirusit (COVID-19). Ajo është menduar për t'u përdorur në situata kur njerëzit janë duke jetuar në shtëpitë e tyre, me ose pa mbështetje shtesë nga miqtë, familja dhe kujdestarët. Ata kanë këshilluar njerëzit që kanë rrezik më të madh të sëmundjes së rëndë nga koronavirus të jenë veçanërisht të rreptë në ndjekjen e masave për distancimin shoqëror. Këto përfshijnë njerëz mbi 70 vjeç dhe njerëz me kushte themelore shëndetësore (d.m.th. kushdo që udhëzohet të marrë një grip gripi si i rritur çdo vit në baza mjekësore) dhe gratë shtatzëna. Ju mund ta gjeni listën e plotë këtu

5. Çfarë është distancimi shoqëror?

Masat e distancës sociale janë hapa që mund të ndërmerrni për të zvogëluar bashkëveprimin shoqëror midis njerëzve. Kjo do të ndihmojë në zvogëlimin e transmetimit të koronavirusit (COVID-19).

Ata janë:

Shmangni kontaktin me dikë që po shfaq simptoma të koronavirusit (COVID-19). Këto simptoma përfshijnë temperaturë të lartë dhe / ose kollë të re dhe të vazhdueshme

Shmangni përdorimin jo thelbësor të transportit publik, duke ndryshuar kohën e udhëtimit tuaj për të shmangur orën e vrullshme, kur është e mundur

Puna nga shtëpia, aty ku është e mundur. Punëdhënësi juaj duhet t'ju mbështesë për ta bërë këtë.

Shmangni mbledhjet e mëdha dhe tubimet në hapësira më të vogla publike si pijet, kinematë, restorantet, teatrot, baret, klubet

Shmangni mbledhjet me miqtë dhe familjen. Mbani kontakt duke përdorur teknologji të largët, si telefon, internet dhe media sociale

Përdorni shërbime telefonike ose në internet për të kontaktuar mjekun tuaj ose shërbime të tjera thelbësore.

6. A duhet të jem izolues?

I njëjti udhëzim vlen për popullatën e përgjithshme dhe ata që janë në rrezik të shtuar të sëmundjes së rëndë nga koronavirusi (COVID-19). Nëse shfaqni simptoma të COVID-19 (temperaturë të lartë dhe / ose kollë e re dhe e vazhdueshme), izoloni në shtëpi për 7 ditë. Ky udhëzim ndryshon në varësi të situatës suaj të jetesës, ashpërsisë së simptomave tuaja dhe atyre me të cilat jetoni - për detaje të plota se kur dhe si të izoloheni - klikoni këtu

Ka shumë burime atje për të menaxhuar vetë-izolimin dhe distancimin social - ne do të përpiqemi të ndihmojmë komunitetin tonë sa më shumë që të jetë e mundur, por ju lutemi gjithashtu kontrolloni për shërbimet lokale të ndihmës dhe skemat e mbështetjes së lagjeve. Mund të telefononi në linjën telefonike - 0800 311 2756 ose shërbimin NHS 111 nëse ndiheni të shqetësuar dhe dëshironi të bisedoni.

7. Çfarë është mbrojtëse dhe a duhet për të mbrojtur?

Mbrojtja është një masë për të mbrojtur njerëzit jashtëzakonisht të prekshëm duke minimizuar ndërveprimin midis atyre që janë jashtëzakonisht të prekshëm dhe të tjerëve. Kjo do të thotë që ata që janë jashtëzakonisht të prekshëm nuk duhet të lënë shtëpitë e tyre dhe brenda shtëpive të tyre duhet të minimizojnë të gjitha kontaktet jo thelbësore me anëtarët e tjerë të familjes së tyre. Kjo është për të mbrojtur ata që janë në rrezik shumë të lartë të sëmundjes së rëndë nga koronavirusi (COVID-19) nga kontakti me virusin. Ka 1,5 milion njerëz në Mbretërinë e Bashkuar që janë identifikuar si jashtëzakonisht të prekshëm dhe ata do të njoftohen me letër për tu mbrojtur për 12 javë nga marrja e letrës. Mund të gjeni më shumë informacion në lidhje me këto masa këtu. Nëse besoni se jeni në këtë grup dhe nuk keni marrë letrën tuaj, ose keni dëgjuar nga mjeku juaj, deri më 29 Mars, atëherë duhet të kontaktoni mjekun tuaj mjekësor ose klinikun spitalor.

79 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page