top of page

KËSHILLË E MUNGUAR MIKUSa kam nevojë për një këshillë ,

Këshillë e ardhur nga një mik .

Po sot vështirë të gjesh të tillë ,

Se sot dhe nga yti të kesh frikë!


Dikush do thotë : "ç'po na thua ,

Pse qënke vallë kaq mosbesues ,

Sa shumë pabazë fjalët e tua ,

Pale na qënke dhe palo mësues?!"


Po ç't'u them unë more "Ezopë "

Që në "fabulat" tuaja jepni moral ,

Gjithë jetën mbeti bosh kjo kokë ,

E prej kokës sime kurrë s'po dal?!


Mësuese e pagabuar qënka jeta .

Më njohu me çdo soj e sorollopi .

Më tregoi qartë ç'është e vërteta ,

Hëngra përvojë e prap s'më ngopi.


Pabesi dhe hile gjen në çdo shteg .

Një dorë ka bukë e tjetra fsheh thikë.

Zilia dhe smira nga mbrapa të ndjek ,

Ruhu nga cilido , dhe nga yti ki frikë.!

8 views0 comments

Comentários


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page