top of page

JO VETËM PËR GRATË!


NJË DOZË ​​MENÇURISË FEMËRORE, POR JO VETËM PËR GRATË!


Po ju sjellim një koleksion mendimesh nga 14 gra me ndikim mbi suksesin, vokacionin dhe guximin për t'i qëndruar besnike vetes. Një dozë urtësie femërore, por jo vetëm për femrat!


1. Jeta më ka mësuar se të gjithë kanë një profesion unik sa një gjurmë gishti. Rruga më e sigurt drejt suksesit është të zbuloni atë që doni dhe të gjeni një mënyrë për t'ua dhënë atë njerëzve në formën e shërbimit, ose punës së përkushtuar, duke lejuar energjinë e universit t'ju udhëheqë. - Oprah Winfrey


2. Duhet të besojmë se kemi talent për diçka dhe duhet arritur. - Marie Curie


3. Nuk ka rëndësi sa herë dështon, por çdo herë që ngrihesh përsëri. Dështimi është i dobishëm sepse zbuloni se kush jeni, se sa nga poshtë mund të ngriheni dhe sa herë jeni të gatshëm të provoni përsëri. – Maya Angelou


4. Duhet një trimëri e madhe për t'u ngritur kundër armiqve, por po aq për t'u ngritur kundër miqve. – JK Rowling


5. Kur e gjithë bota hesht, qoftë edhe një zë bëhet i fuqishëm. – Malala Yousafzai, figurë publike pakistaneze


6. Merreni kritikat seriozisht, por jo personalisht. Nëse përmban të vërtetën, mësoni prej saj. Përndryshe, kaloni pranë veshëve tuaj. – Hillary Clinton


7. Ne fitojmë forcë, guxim dhe besim sa herë që përballemi me frikën tonë. Ne duhet të bëjmë atë që mendojmë se nuk jemi në gjendje të bëjmë. – Eleanor Roosevelt


8. Bëj gjithmonë diçka për të cilën nuk jam i përgatitur mirë. Mendoj se kjo është mënyra për t'u rritur. Momentet kur i thoni vetes: "Nuk jam i sigurt se mund ta bëj" - dhe gjithsesi e bën atë, atëherë është kur po përparon. – Marissa Mayer, ish-presidente e Yahoo!


9. Mendoj se fati është në anën e shpikësve. E di që asgjë nuk vjen falas, por duhet të besosh në një fuqi më të madhe se vetja dhe të vazhdosh të bësh atë që do. Atëherë do të gjeni një mënyrë për ta materializuar atë. – Judy Collins, këngëtare amerikane


10. Mos u mundoni të qëndroni të rinj përgjithmonë. Por mbaje mendjen zgjuar. Tregohuni të interesuar për gjithçka. Ka kaq shumë gjëra për të cilat një jetë njerëzore nuk do të mjaftojë, por megjithatë mos hiqni dorë prej tyre. Ndonjëherë njerëzit i zë paniku: “Së shpejti do të mbush të tridhjetat. Tmerr, çfarë do të bëj?” Epo, jetoni! Jetoni çdo vit. – Betty White, komediane


11. Frika mund të jetë një nga emocionet më shkatërruese. Por ndonjëherë frika është e dobishme sepse të bën të ndalosh para se të bësh diçka marrëzi. Megjithatë, mos harroni se mund t'ju pengojë edhe të eksperimentoni, të jeni spontan dhe kureshtarë. Mund të turbullojë gjykimin tuaj ndaj të tjerëve dhe t'ju mashtrojë në mënyrën më të keqe. Zotërimi dhe kuptimi i frikës sonë është sfida më e madhe në jetën e njeriut. – Helen Mirren


12. Njerëz të kujdesshëm, të kujdesshëm, të cilët janë përgjithmonë të shqetësuar për reputacionin dhe imazhin e tyre shoqëror, ata nuk janë reformatorë. Të tillë janë njerëzit që i qëndrojnë besnikë vetes - të gatshëm të ngrihen ose të bien në sytë e të tjerëve, të mbrojnë idetë jopopullore dhe të vuajnë pasojat për ta bërë këtë. – Susan Anthony, aktiviste amerikane për të drejtat civile


13. Një grua nuk lind, ajo bëhet grua. – Simone de Beauvoir


14. Për sy të bukur, kërkoni të mirën tek të tjerët, për buzët e bukura, flisni vetëm fjalë të mira dhe për një qëndrim të bukur, ecni me mendimin se nuk jeni kurrë vetëm. - Audrey Hepburn

11 views0 comments

Opmerkingen


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page