Jo një natë, as dy, as tre


Vaso Papaj

(Këngëtarit Sherif Merdani)

Në korrik në mes të verës, S’ e mbaj mend në ç’vit të lig Te ballkoni, prapa derës Zëri i tij befas u fik.


Zbriti era e çakërdisur Dhe e shtyu me egërsi Nga foleja, të zvarrisur E përplasi në kuvli.


Ëndërrove botë të lirë, Dhe të plasën në zinxhirë Jo një natë, as dy, as tre Po shtatë mijë tridhjetetre.


Pas bedenash si në varr. Ah, zinxhir, more tinzar. Lidhe këngën, lidhe erën Lulëzimin dhe pranverën.


Po ajo një ditë shpërtheu Erdhi,… këngën e rrëmbeu Te ballkoni, prapa derës, Të dha shpirt në prag të verës.


Ah, i dashuri trumcak, Shkove djalë, u ktheve plak. Jo një natë, as dy, as tre, Po shtatë mijë tridhjetetre.

41 views2 comments

Shkrimet e fundit