top of page

JETA KUNDËR kolerës


MYSLIM MASKA

TRE LIRIKA: (JETA KUNDËR kolerës)

VESA

Vesa

Vdes prej Diellit.

Prej BUKURIVE

Çdo ditë nga pakëz

Tretem unë…

THONË…

Thonë dhe uji ngrin

E bëhet pistë vallzimi,

Kur me të lan këmbët

Një vajzë bukuroshe…

* * *

Sa u zhveshëm,

Krisën xhamat;

Trupat tanë

U mbushën me grimca yjesh.

( Edhe dy stralle që përplasen

Vezullojnë).

Jashtë dridheshin pemët,

Sa zogjtë

S’dinin ku të uleshin…

Një këpucë e jotja digjej

Bashkë me tavolinën

Nga cigarja ime harruar ndezur.

Kush dreq e theu cigarembajtësen?...

188 views4 comments

4 Comments


Faleminderit z. Athanasiu per angazhimin dhe vleresimin. Ju uroj suksese ne krijimet tuaja.

Me respekt Myslimi.

Like

sotir.mimi
sotir.mimi
Dec 08, 2020

Xing.

Pyetja në vargun e fundit, merr një kontra-pyetje si përgjigje:

- E kush përveç Koronovidit, do t'a thyente? Por, tre "liqenet"

kanë ujë të bollshëm për t'a shuar zararin. Urime koleg për

këto poezi tejet të ndjera!

Xing.

Like

Faleminderit. Perqafime, Myslimi.

Like

Kozma Gjergji
Kozma Gjergji
Dec 03, 2020

Tre lirika si tre mikroliqene kristalorë mbi të cilët blici i vetëtimës shfaq befas

kartolina magjepse qiellore.

Përqafime e gjithë të mirat! Kozmai.

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page