Ja çfarë duhet...


Ja çfarë duhet të bisedojnë nesër Abdixhiku me Kurtin e Osmanin

Nga Skënder Sadri KAPITI

Së pari Abdixhiku duhe t’u urojë fitoren Albin KURTIT dhe listës së Vjosa Osmanit.

Së dyti Abdixhiku duhet të deklarohet se e mbështet kandidaturën e Vjosa Osmanit për Presidente ose të paktën LDK-duhet të jetë prezent në seancat e zgjedhjes së Presidentit të Republikës në mënyrë që LDK-ja e pas Mustafës të tregojë seriozitet dhe pëkushtim ligjor , demokratik e konstitucional si një parti e cila po rinovohet dhe qe zbaton dhe respekton legjitimitetin demokratik dhe proceduralizmin konstitucional në shërbim të ngritjes dhe të funksionimit të shtetit demokratik e ligjor dhe në shërbim të integrimit të Kosovës në BE.

Së treti është edhe mundësia e cila edhe është e pranueshme që Abdixhiku edhe t’i kërkojë Albinit e Vjosës që LDK-ja e pas Mustafes edhe të bëhet pse jo edhe pjesë e qeverisjes nëse premton se do të jetë serioz ai dhe deputetët e LDK-së që të mos bëhen e të mos tradhtojnë marrëveshjet dhe as elektoratin e LDK-së ashtu si LDK-ja e Isa Mustafës që vepruan një vit më parë kundër legjitimitetit popullor dhe që organizuan një grusht shteti parlamentar.

Së katërti: Abdixhiku edhe më parë, por tashmë e di akoma shumë më mirë se Vjosa nuk kreu asnjë “tradhti” ndaj LDK-së por kandidimi i saj dhe listës së saj i ka dhënë tashmë shansin që të ripërtërihet e ringrihet LDK-ja, pra tashmë me zgjedhjet e 14 Shkurtit 2021 u vertetua fakti se Vjosa Osmani ishte viktimë e puçit të Isa Mustafës me kompani, puç cili i imponoi dhe e detyroi largimin e saj