Ike miku im pa një shenjë
Xhelal ToskuFaslli Halitit

Ike miku im pa një shenjë

pa një lamtumirë

më dhimsesh sa ska

nuk do ta shohësh më qiellin e madh të Myzeqesë

as grunjërat as barin e gjelbër

as netëve hënën si pjepër

Pse nuk ndenje dhe pak

u lodhe u mërzite ta nxinë jetën

Fshatarët tanë ishin te mençur kur të thanë:

Ç'tu desh poema ty, o Faslli.

Më në fund tani do bëjnë gjumë të qetë

të gjithë ata që nuk të deshen

Pse nuk ndenje dhe pak, o miku im

Jo se do ndryshoje botën

ti këtë e dije mirë,

edhe kur thoje: lufta bëhet për të vërtetën

U lodhe miku im,kaq shumë u mërzite këtu që ike?

Me ndje miku im edhe unë herë herë isha me ty

më ndje, herë herë të kam lënë vetëm

Ike miku im

pa një shenjë pa një lamtumirë

Më thuaj të vërtetën ,

ti e di që te ty kisha shumë besim,

ta hapi apo nuk ta hapi portën vdekja?

------

51 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif