top of page

Ikën në amshim poeti dhe krijuesi Vasil Vasili
Të afërm të poetit, kritikut dhe njeriut të letrave, bashkëpunëtor i revistës sonë „Fjala e Lirë“, Vasil Vasili, njoftuan se u nda nga jeta më 27 janar, 2022, në një moshë të re nga një sëmundje e rëndë. Në lidhje me këtë humbje të madhe të familjes së tij, shoqërisë dhe miqve të letrave shqipe, po ashtu dhe në mesin e krijuesve të shoqërisë sonë të Fjala e Lirë në Londër, janë shprehur mjaft miq e krijues. Thani Naqo, shkrimtar dhe poet nga SHBA, shprehet se ai ndan këtë dhimbje të madhe me të gjithë dhe ngushëllon familjen e tij dhe shokët e tij.

Shoqata Emigranti Patra, ngushëllon thellë familjen dhe të afërmit e mikut tonë, shkrimtarit dhe kritikut letrar me banim në Patra, z. Vasil Vasili, i cili u nda nga jeta më 27 janar, 2022, në një moshë të re nga një sëmundje e rëndë. Z, Vasil ikën për në banesën e fundit , duke lënë pas veprën e tij të vyer në letërsinë shqipe. Qoftë i paharruar kujtimi dhe vepra e Tij! Ngushëllime të thella familjarëve dhe gjithë shoqërisë së Tij! Me keqardhje, shkruan kryesia e Shoqata Emigranti Patra!

Po kështu ngushëllime të shumta i kanë dërguar familjes dhe të afërme, miqve dhe kolegëve mjaft krijuese dhe krijuese me të cilët Vasili ndau momente krijuese dhe nga koha e tij e çmuar e jetës. Dhe ne ngushëllojmë familjen e tij dhe urojmë që vepra e tij e ndjeshme të përmblidhet dhe të jetë një kontribut i ndjeshëm për brezat, krijimtarinë shqiptare dhe për mjaft krijues të tjerë të rrinj si një inspirim dhe frymëzim adekuat.

230 views3 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page