I miri, i dituri dhe i zgjedhuri ynë


Shkruan Viron Kona
I miri, i dituri

dhe i zgjedhuri ynë, Fran Gjoka

-Portreti krijuesi-

Me Fran Gjokën më miqësoi gazeta jonë emërbukur “Mësuesi”, e cila do të mbetet kurdoherë një faqe e ndritur e historisë së arsimit shqiptar. Dhe, seç kam një bindje të thellë se vetë gazeta, ka qenë për mua dhe Franin një “urë” e palëkundur dhe e sigurt, që na mbajti dhe na mban të bashkuar fort, me një shoqëri të çiltër dhe të sinqertë, që mund ta krijojë vetëm liria e shtypit dhe e shprehjes së mendimit. Ndërkaq, pa qenë egoistë, duhet të pohojë se Fran Gjoka ka edhe shumë e shumë miq e shokë të tjerë si unë, ata janë mësues në radhë të parë, janë njerëz të shkrimeve, janë intelekt