Historianja nxjerr në dritë historinë e rrobaqepësve të Aushvicit


Historianja nxjerr në dritë historinë e rrobaqepësve të Aushvicit


Kur lexoi për një 'studio rrobaqepësie' në Aushvic, historianja Lucy Adlington u përpoq të gjente më shumë rreth të burgosurve të kampit të vdekjes të punësuar si rrobaqepëse. Lucy Adlington përshkruan se si ajo po shfletonte dokumentet arkivore të viteve 1930 dhe 1940 për të mësuar se si ishte për gratë gjatë luftës. "Kam hasur në një referencë për një sallon mode në Aushvic, por kishte shumë pak informacion," tha ajo. Adlington u nis për të kërkuar të dhëna për të mësuar më shumë rreth ish -rrobaqepësve. Në këtë proces, ajo zbuloi histori frymëzuese të rezistencës dhe mbijetesës. Gjetjet e autorit dhe historianit tani janë duke u botuar në një libër të ri të titulluar "Rrobaqepësit e Aush