top of page

Hapi i parë në zgjerimin e Ballkanit


Julien BarbierShkolla Holberton gati për të hapur një kampus të ri në Shqipëri.


Duke ndihmuar me kërkesën e hapur për talent dhe teknologji të kualifikuar në zonën e Ballkanit, Holberton School, shkolla e kodimit e bazuar në projekte, njofton se do të hapë një kampus të ri në Shqipëri. Shkollat Holberton tani kanë kampuse në 20 vende të botës.


Shkolla Holberton, një alternativë kolegji e bazuar në projekte që edukon gjeneratën e ardhshme të inxhinierëve të softuerit, njoftoi hapin e parë në zgjerimin e saj ballkanik duke hapur një kampus të ri në Shqipëri. Duke sjellë Edukimin Inxhinierik të Softuerit Silicon Valley Caliber në zonën e Ballkanit, Holberton synon të ndjekë misionin e tij për të ndihmuar në mbushjen e Boshllëkut të Talentëve të IT në Evropë, i cili vlerësohet në rreth 750,000 vende pune nga Komisioni Evropian.

Holberton School Albania do të hapë kampusin e saj të parë në kryeqytet, Tiranë, në janar 2022. Tirana është një nga qytetet më të gjallë në rajon. Ajo u zgjodh si Kryeqyteti Rinor Evropian për 2022 për shkak të kombinimit të jashtëzakonshëm të arteve, kulturës dhe argëtimit. Shtojini kësaj jetese një kosto të ulët jetese dhe nuk është befasi të shihni një rritje të ‘nomadëve dixhitalë’ që zgjedhin të jetojnë në Tiranë. Shkolla Holberton Albania pret që ndërkombëtarë të tillë të bashkohen me programin e Shkollës Holberton së bashku me shqiptarët në kampusin e saj në Tiranë.

“Kërkesa në tregun shqiptar për inxhinierë softuerësh është dyfishuar vitin e fundit. Shtojini kësaj nevojën gjigande për punonjës të teknologjisë shtesë nga tregjet e bregut të afërt. Shkolla Holberton siguron platformën perfekte për të rritur trajnimin e koduesve të tillë dhe për të prodhuar talent për të hyrë në një nivel më të lartë sesa kampet e nisjes ose programet tradicionale universitare. Një ndryshues i vërtetë i lojës për Shqipërinë dhe për rajonin! ” thotë Grant Van Cleve, investitor engjëllor ndërkombëtar dhe Kryetar i Holberton School Albania.

Për të pajisur 100 shqiptarë në vitin 2022 dhe 3,500 studentë të trajnuar gjithsej mbi pesë vjet me aftësi dhe njohuri të teknologjisë së lartë, Holberton School Albania do të sigurojë Zhvillimin e Ueb-it me klasë më të mirë në klasë, Mësimin e Makinerisë dhe Inteligjencën Artificiale, Realitetin e Shtuar dhe Virtual (AR /VR), Programim Linux, Algoritme të Avancuara dhe kurrikula Blockchain.


Rreth Shkollës Holberton


Një arsim i klasit botëror duhet të jetë i disponueshëm për të gjithë-pavarësisht prejardhjes, gjinisë ose etnisë. Kjo është arsyeja pse programi alternativ i kolegjit të Holberton po u ofron studentëve mënyra të shumta për të financuar shkollimin e tyre. Të diplomuarit kanë shkuar për të punuar si inxhinierë softuerësh tek punëdhënësit kryesorë, përfshirë Apple, MercadoLibre, Pinterest, Google, Rappi dhe LinkedIn. Shkolla Holberton trajnon inxhinierë të softuerit si në njohuri praktike ashtu edhe në teori duke shfrytëzuar mësimin e bazuar në projekte dhe kolegët. Bashkë themeluar në Silicon Valley nga Julien Barbier, Holberton School ka 27 kampuse në të gjithë botën. Shkoni në www.holbertonschool.com për të mësuar më shumë.


Për Marrëdhëniet me Mediat kontaktoni:

Julien Barbier

press@holbertonschool.com

20 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page