Gulçon shpirti


Valbona Ahmeti

Valbona Ahmeti u lind më 8.10.1973.në Dubofc të Drenicës, komuna e Vushtrrisë. Mësimet e para i kreu në vendlindje,në shkollën "Azem Bejta", ndërkaq të mesmet në shkollën "Muharrem Bekteshi" në Vushtrri.

Studioi në Shkollën e Lartë Pedagogjike, në Prishtinë, Dega Fizikë-Kimi. Një kohë punoi mësimdhënëse në Vushtrri. Në vitin 1999 emigroi në Kanada, ku jeton dhe punon si edukatore në një shkollë fillore. "Heshtja Që vret" është libri i saj i parë më poezi.