Goja moderne e fabulës


  Dhelpra dhe Ujku

  Goja moderne e fabulës

  Nga Fatmir Terziu


  Dhelpra dhe Ujku

  hapën pyetësorin e madh të prosperitetit:

  cila është rruga më e mirë e mirëqenies?


  Të shtrojmë rrugët e kotecave, tha Dhelpra,

  t’ua mbyllim gojën me ushqim pulave, tha Ujku.


  Dhe papritur një ditë,

  në një lëndinë të dy mbanin me pulat miting,

  kur fap e fap sa të hapësh e mbyllësh sytë,

  aty s’mbeti më aritmetikë.


  (Ishte një akt “demokratik’:

  të zhdukurat pula nuk shkuan diku në hell,

  rasti i tyre u quajt patriotik..


  … të tjerat u tha se me dashje kishin bërë krim

  u shpallën në kërkim.)


  #terziu #fatmir #fabula

  11 views

  Shkrimet e fundit