Gjyshja më tregonte


Emine S.HOTI


Poezi


Engjëjt e nënës


Ju erdhët në jetën time,

Gëzime po më dhuroni,

Dua të ndriçoj jetën tuaj,

Të jeni të lumtur, të gëzoni.


Jeni të pakrahasueshëm,

Të bukur,të mençur, gjithë dritë,

Kur belbëzoni e rrihni shuplakat,

Sillni pranë nesh gjithë mirësitë.


Kur qeshni e qani ju fëmijë,

Zemrat e nënave tek juve janë,

Në çdo frymëmarrje tuajën,

Mendjen nënat tek ju e kanë.


Ju fëmijët jeni gjithçka në jetë,

Jeni e ardhmja e kësaj toke,

Jeni motivi dhe krenaria jonë.

Jeni bukuritë e kësaj bote.


Për të ardhmen dhe shpresën


Sot ndiej vetmi,

Kujtimet kanë një emër,

Ato rriten e rriten përditë,

Dashuria shndërrohet në dallgë,

Në oqean lotësh

Mes tij lëngon një zemër.


Më mbetet veç të shkruaj,

Të shkruaj për jetën time,

Të shkruaj për dashurinë time,

Të shkruaj për fëmijët e mi,

Të shkruaj për nipërit e mbesën,

Të shkruaj për jetën e ne të gjithëve,

Për të ardhmen dhe shpresën.


Më të ligjtë e kësaj bote


Janë ata që shkatërrojnë,

Që djegim me zjarr mirësitë,

Më të ligjtë e kësaj bote janë,