top of page

Gjyshja ime dinte më shumë se të gjithë intelektualët e Shqipërisë, të marrë së bashku”….???!!!…!!!?


Edi Rama

(shtesë)

E mbani mend (se, helbete, popull kujtesëshkurtër jemi!…) që, para do muajsh Rama ç’tha?

Ai tha:

“Gjyshja ime dinte më shumë se të gjithë intelektualët e Shqipërisë, të marrë së bashku”….???!!!…!!!???…

Më së pari, në respekt të kësaj gjysheje, si për të gjitha gjyshet dhe nënat tona, le të themi:

“I përjetshëm Kujtimi i Tyre!

I përjetshëm dhe Kujtimi i Saj!”

Se nuk ishte ajo që e kishte këtë mendim prej çmendaraku, por nipi i saj, dhe ku ta dinte ajo se ç’kishte mbajtur në prehër, në dorë, dhe ç’kishte përkëdhelur.

Çështja qëndron gjetkë: te kryem- ja e sotme e Shqipërisë, që, qartazi dhe hapur, fyen në mënyrën më të rëndë të gjithë intelektualët e diktaturës, të cilët, për hir të së vërtetës, nuk ishin pak, përkundrazi, ishin shumë, dhe cilësorë për profesionet e tyre, ku përfshihen, formalisht, edhe babai i kryem- së dhe ky vetë.

Them “formalisht”, se mbi Kristaq Ramën bie hija e dyshimit, për këtë përcaktim, për shkak të faktit, që përmendëm dhe herën e parë, te pjesa kryesore, se ai bashkë me Ramiz Alinë dhe 4 anëtarë të tjerë të Presidiumit të Kuvendit Popullor (pra, 6 nga 15 anëtarë), pikërisht në vitin 1988, në kohën që regjimet socialiste, në Evropën Perëndimore, po binin një e nga një, firmosën varjen në litar, në Kukës, të poetit Havzi Nela.

Kurse për Edi (D)Ramën as që e marr mundimin të them dy fjalë pse nuk përfshihet në përcaktimin e mësipërm, për të cilin po flasim.

Shikojeni dhe dëgjojeni vetë se si flet në mitingjet e tallavasë së çingive socialiste!

Është e pashmangshme, krejt e dukshme, që, në atë fjalë të tij, e ka për intelektualët e monizmit, gjersa për ‘ta merr sistem referimi gjyshen dhe jo nënën.

Po, a ka fyerje më të rëndë për të gjithë inteligjencën e Shqipërisë?!…

Intelektualë të Atdheut tim të Parë, duke filluar nga datëlindja 1967 (që mbyllët kohën e studimeve në Universitetin e Tiranës dhe Institutet e Larta të vendit në 1991, por dhe ca datëlindje më pas se aq), të çfarëdo rryme politike qofshi: demokratë, socialistë, republikanë (këtu jemi të gjithë ne demokratët), ballistë, zogistë, socialdemokratë, agrarë etj., mos lejoni t’u poshtërojë një njeri i ulët, nënmediokër, pa kulturë, karrierist negativ deri në diktator, por

Ndëshkojeni fuqishëm me votë më 14 Maj!

Është në nder të të gjithëve ju!

(Në pamundësi për të dalë nga … “vendi”, por duke i shërbyer Atdheut të Parë nga larg, me fjalën…)

18 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page