top of page

Gjyshit Fatmir Terziu me princeshën Elize


LULISHTE E ËMBËL


Shqiptarit londinez, mikut tim, gjyshit Fatmir Terziu me princeshën Elize


Nga Albert HABAZAJ


Sa i pashë në foto bashkë të dy

Sinqerisht u bëra lëndinë me lule,

Ai gjysh mbretëror me mbesën,... ata sy

Nga kujtesa ime nuk mund të shkulen ...


Rri e vështroj fotografinë, po s’ ngopem,

Hej, ç'mrekulli i fal Zoti njeriut!

Mbushem me frymë, me shpirt i gëzohem

Dhuratës më të çmuar të Fatmir Terziut.


E kam mik, po mik me dritë të ngrohtë

Mësuesin, poetin, të mirin Fatmir,

Gjyshin më të lumtur në këtë botë

Që mban në krah një gonxhe erëmirë.


Unë nuk ha me sy, o gjysh Fatmiri,

Se jam syulli, po jam edhe gjysh,

Lum si ti për atë mëllë floriri...

Para princeshës s’ka si e qysh!?...


E si mos të bëhem lulishte e bukur

Që të fluturojë mëngjesit mbi vesë,

Princesha Elize e ëndërrt si flutur

Si engjëllushe e agimeve me shpresë.


Ata sytë e saj, ajo buzëqeshje bujare

Që s’i pikturon dot asnjë piktor,

E kuptoni që gjysh Fatmirin e çmendin fare

E bëjnë këngëtar, e bëjnë kompozitor.


Në jetë ka dhembje koke nga shtërngatat

Tek mjalti i mjaltit gjejmë shërim,

Ty mirësia të shpërblehet me dhurata

Të ta falë zoti ëmbëlsirën, miku im!


Vlorë, Albania; e mërkurë, 08.10.202370 views1 comment

1 Comment


Eshref Ymeri
Eshref Ymeri
Nov 09, 2023

I dashur Albert,

Poezia Juaj, kushtuar Princeshës Alize dhe Gjysh Fatmirit, është një përmendore e shkëlqyer, që, po të ishte e mundur, e meriton të skalitet me daltë në qiell. Ju jeni vetë gjysh dhe e dini shumë mirë se fëmijët e fëmijëve janë si oksigjeni jetëdhënës për gjyshet dhe gjyshërit.

Urime për vargjet mjeshtërore të poezisë.

Eshref Ymeri

Kaliforni, 09 Nëntor 2023

Like

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page