top of page

GJITHNJË I BUKUR E I BARDHË !....- Rrënjët e dijes, themelet e Universitetit

NGA SPASSE THANASI

Qyteza studentore në Kodër- Kamëz,

një tempull i vërtetë diturie

Që merr jetë nga fusha dhe mali

me ëndrrën e dashurisë rrit brezat

Këtu rrëke kujtimesh rrjedhin

Si oqean “dehen” dëshirat….

Qyteti ynë që rrezaton dritë

Në lindjen tënde ruajte ëndrrat

Ruajte dashurinë e moshës

Shpresat e arta i nise për udhë!...

Shkëlqimi i jubileut të 70-të

Rrugëtimin celi prej dekadash

Stoli “qendisi” plot buzëqeshje

Më e madhja botë, bota e dijes

Nga pragu yt lëshon yje !....

Vizita e mesazhe të shumëfishta

Sjell për të gjithë ky jubile i madh

Lartësohet “metamorfoza” e dijes

Si drita hyjnore që ngjall Perëndia !....

Udhëtojmë kohrave që nga “pagëzimi i parë”

Me kohën studentore në “pagëzimin e brezave”

Sjellim aq shumë kujtime në kodrinën e gjelbëruar

Nderojmë “Monumentin e Dijes”

Gjithnjë të bukur e të bardhë si jeta !....

30 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page