GJARPRINJTË E ILIRISËTregim nga Kozma Gjergji


Ardhjen e profesor Shulcit për të parë dhe eksploruar qytetin antik të Apolonisë, e presim me kureshtje e interes të vaçantë, sepse është një nga mendjet e ndritura në fushën e arkeologjisë, historisë e linguistikës.

Ia njohim veprat tejet të vlerësuara, madje i kemi studiuar me vëmendje, edhe ngaqë shumica fokusohen guximshëm në problematikat më të nxehta ballkanike, e sidomos për etnogjenezën e formimin e kombit e shtetit shqiptar dhe qëndrimet e fqinjëve dhe fuqive të mëdha.

Me trajtimin e mbrojtjen mahnitëse të mjaft të vërtetave, deformuar e tjetërsuar qëllimisht me lloj-lloj gënjeshtra, natyrshëm u bë mik shumë i nderuar i shqiptarëve.

E shoqëron një akademik yni. Takohemi me respekt e i urojmë mirëseardhjen.