top of page

GËZUAR PAVARËSINË NGA „BIG BOSS SERVICESS UK LTD“Kodi i sjelljes së „Big Boss Servicess UK Ltd


Etika është pjesë e vendimeve të kompanisë shqiptare „Big Boss Servicess UK Ltd“, që drejtohet nga biznesmeni Gazmend Cufaj, si në jetën e përditshme ashtu edhe në biznes dhe kjo përfshin tërë angazhimin në industrinë e ndërtimit. Vetë drejtuesi i kësaj kompanie z Cufaj, thotë se „Ato që ne shpesh i konsiderojmë "praktikat më të mira", ose integriteti i biznesit janë shembuj të mundshëm të etikës së mirë në këtë kompani“. Por si e përkufizon kjo kompani në të vërtetë etikën në ndërtim? Dhe si mund të inkurajohet një kod etik të sjelljes së kompanisë ndërtimore?

Së pari është etika në vendin e punës. Etika në vendin e punës është e rëndësishme kur bëhet fjalë për promovimin e drejtësisë në punë, proceset e punësimit, trajtimin e stafit dhe shpërblimin e punëtorëve. Ndërsa shumica e kësaj praktikohet si rezultat i drejtpërdrejtë i legjislacionit të qeverisë, ose ligjeve që rrethojnë këto tema, kjo kompani me moral të mirë i jep përparësi këtyre si standarde, jo vetëm për shkak të ndjenjës së detyrimit ligjor. Etika është sinonim i të bërit gjënë e duhur dhe etika në vendin e punës nuk është e ndryshme. Gjithnjë stafi dhe drejtuesit e kësaj kompanie e nisn me një të tillë, si në rastin e festave që përkojnë dhe me shumë arsye të tjera, që nisin nga rezultatet dhe vlerësimet. Edhe në rastin e festave të Nëntorit, kjo kompani uroi dhe i bëri të kënur të gjithë punonjësit e saj me disa mesazhe dhe mundësi të reja.

Si rezultat i kësaj, etika e mirë në vendin e punës shpesh shoqërohet me integritet dhe besueshmëri tek „Big Boss Servicess UK Ltd“. Praktikat etike janë shpërblyese në më shumë se një mënyrë, pasi një reputacion për të qenë një biznes etik është i dobishëm për kompaninë. Z Cufaj shton se „Një kompani që i trajton mirë punëtorët e saj do të përfitojë nga nivele më të larta të mbajtjes së stafit sesa kompanitë që nuk praktikojnë trajtim të drejtë në vendin e punës. Punëtorët gjithashtu do të transmetojnë lavdërimet e një kompanie etike dhe rekrutimi gojë më gojë do të sjellë një vëllim më të madh aplikimesh, ndërsa kompanitë me etikë të dyshimtë, në mënyrë të pashmangshme, do të kenë më pak referime.“

Etika në vendin e punës është gjithashtu një mundësi për bizneset që të demonstrojnë vlerat e tyre. Etika e mirë është një pikë e shkëlqyer referimi për PR, dhe ato gjithashtu mund të jenë pjesë e strategjisë suaj të rekrutimit. Disa kompani po përdorin përfitime etike si një pikë shitjeje për imazhin e tyre publik dhe proceset e punësimit. “Ditët e vullnetarizmit” ku stafi merr një ditë shtesë leje nëse dëshiron të kalojë një ditë vullnetare për një kauzë bamirësie janë një shembull i shkëlqyer i kësaj kompanie, sikurse janë dhe ditët në angazhimin festiv në komunitet apo dhe më gjerë.

Sëdyti është rëndësia e etikës në ndërtim Etika në ndërtim duhet të vijë nga lart për të qenë efektive. Menaxhmenti duhet të promovojë etikë dhe praktika të mira. Kultura e vendit të punës ka një rol të madh për të luajtur edhe këtu, pasi nuk është thjesht një ushtrim kutie, por më tepër një qasje gjithëpërfshirëse. Kompanitë duhet të punojnë në përmirësimin e etikës në ndërtim, dhe për ta bërë këtë, menaxherët duhet të pranojnë se mund të ketë pika të dobëta në mënyrën se si i bëjnë gjërat aktualisht. Dhe këtë e bën më së miri kompania në fjalë.

Ky është një grup parimesh që „Big Boss Servicess UK Ltd“ angazhohet t'u përmbahet dhe lidhet me vlerat dhe etikën e një kompanie. Shembuj të etikës në ndërtim të „Big Boss Servicess UK Ltd“ përfshihen në kodin e saj të sjelljes ku përfshihen udhëzime për sjelljen dhe sjelljet e përshtatshme në vendin e punës.

Kodi i sjelljes së „Big Boss Servicess UK Ltd“ është një tregues se kompania po i jep përparësi praktikave dhe vlerave të mira në vendin e punës.

27 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page