top of page

Fundjava e kurorëzimit
Fundjava e kurorëzimit

Kurorëzimi i The King and The Queen Consort do të shënohet me ngjarje në të gjithë vendin dhe një koncert në Kështjellën Windsor. Madhëritë e tyre duan të inkurajojnë njerëzit që të kalojnë fundjavën e kurorëzimit duke festuar me miqtë, familjet dhe komunitetet e tyre.


Shërbimi i Kurorëzimit


Kurorëzimi i mbretit dhe bashkëshortes së mbretëreshës do të bëhet në Westminster Abbey të shtunën më 6 maj 2023.

Shërbimi do të drejtohet nga Kryepeshkopi i Canterbury-t dhe do të pasqyrojë rolin e Monarkut sot dhe shikimin drejt së ardhmes, duke qenë i rrënjosur në traditat e vjetra dhe spektaklit.

Madhëritë e tyre do të mbërrijnë në Westminster Abbey në procesion nga Pallati Buckingham, i njohur si "Procesioni i Mbretit".

Pas Shërbimit, Madhëritë e Tyre do të kthehen në Pallatin Buckingham në një procesion më të madh ceremonial, të njohur si "Procesioni i Kurorëzimit". Madhërisë së tyre do t'u bashkohen në këtë procesion edhe anëtarë të tjerë të familjes mbretërore.

Në Buckingham Palace, The King and The Queen Consort, të shoqëruar nga anëtarë të familjes mbretërore, do të shfaqen në ballkon për të përfunduar ngjarjet ceremoniale të ditës.

Si të shikoni: detajet se si dhe ku të shikoni shërbimin janë të disponueshme në faqen e internetit të Departamentit për Kulturë, Media dhe Sport.


Kulla e Rrumbullakët, Kalaja Windsor


Koncerti i Kurorëzimit

Të dielën, më 7 maj 2023, një koncert special kurorëzimi do të organizohet dhe transmetohet drejtpërdrejt në Kështjellën Windsor nga BBC dhe BBC Studios. Disa mijëra palë bileta janë vënë në dispozicion përmes fletëvotimit publik, i cili tashmë është mbyllur.

Mbreti merr pjesë në një ngjarje të drekës së madhe

Dreka e madhe e kurorëzimit

Dreka e Madhe e Kurorëzimit, në të cilën fqinjët dhe komunitetet ftohen për të ndarë ushqimin dhe argëtimin së bashku, do të zhvillohet në të gjithë vendin, gjithashtu të dielën më 7 maj 2023


Gjithashtu të hënën, më 8 maj 2023, anëtarët e publikut do të ftohen të marrin pjesë në The Big Help Out, e cila do t'i inkurajojë njerëzit të provojnë të bëjnë vullnetarë për veten e tyre dhe t'i bashkohen punës që po ndërmerret për të mbështetur zonat e tyre lokale.

10 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page