top of page

FRAGMENTE PA TITUJ


FRAGMENTE PA TITUJ

---------------------------------

1.

Mos kërko maturi nga unë,

nuk jam njeri i zakonshëm,

i dashuruar jam,

pra

dru i shtrembër.


Nuk të dashuroj me tru,

si njeri që mendon,

por

me zemër.


2.

Dielli perëndon si me përtesë

pas maleve të errta,

flokëve të tua.


Një ditë të re të trishtë

do të varrosim sot.


Ndërsa drita shuhet, atje ku je nisur

për të shkuar,

cilën pjesë të errët të trurit tim

do të banosh?


E dashur,

vdekjes asnjëherë nuk i jam trembur,

ngaqë e di, edhe atje

si hënë

do të më ndriçosh.


3.

Kujtoja se mund të mbahesha prej një vargu,

në të vërtetë,

ndodhem i flakur në fund të një libri,

i zbuar nga vetë vjershat e mia.

Këto vargje janë indet e vetë fytyrës sime,

njeriu që dashurove,

të cilit unë i fshij një nga një tiparet,

me lëvizje të ftohta,

të ngadalshme.

Mos ik, rri. Dëgjo,

më tako atje ku fjalët

formojnë atë pështjellim të hatashëm,

poezinë time të heshtjes.

Atje ku shpirti im lirik akumulohet

vjeshtës,

në të përditshmen e gjetheve të rëna.

Çdo gjë që vdes brenda nesh atje mbetet.

Edhe vargjet,

tek varrezat e pyjeve të pasvvjeshtës janë,

periferive.


4.

Binin yjet nga qielli edhe binin,

siç binin fjalët nga goja ime

për të të bindur

dhe mbyteshin

në detin blu.


Mbetën vetëm vargjet

që kisha shkruar për ty nëpër kohë,

nuk kishin marrë asnjë leje

dhe prapë

gjendeshin këtu.


5.

Duhet të shkruajmë për vete një Iliadë të re

ne të dy. Një epope të re me intriga, luftra, kurthe,

dashuri dhe urrejtje. Le të fillojmë të mbushim përsëri

faqet e bardha të jetës sonë. Duke renditur vitet, muajt,

ditët dhe netët - oh, netët mos harrojmë, kur ndodhin

gjërat e hatashme dhe bien Trojat.

Do të ngelet pastaj një histori e re, e jona. Ku të gjitha

gratë do të kenë diçka nga Helena, duke mos qenë

asnjera prej tyre Helenë. Seicila do t’i ngjajë një hëne,

që i ndriçon një dashurie udhën për në Itakë.

Prandaj të dashurova ty më shumë se jetën time. Prandaj

nuk mund të shkruhet më

një Iliadë e re.


6.

Errësira nuk i ka mësuar akoma

sekretet e natës.


Vetëm ne i dimë dhe mund t’i emërtojmë

të fshehtat tona

brenda heshtjes.


Ngaqë ne të dy jemi një. Jo ti dhe heshtja.

Jo heshtja dhe unë,

por unë dhe ti.


Heshtja është diçka e rastësishme

brenda natës.


Kemi zgjedhur dritën,

që deshifron çdo sekret

brenda heshtjes sonë.


Ne dashurohemi.


7.

Të gjitha ato që kam shkruar

një ditë do të shfrytëzohen kundër meje,

do t’u bëjnë dëm njerëzve që kam dashur

(ty, që të kam braktisur mes erërave aty jashtë),

ngaqë vjershat, ashtu delikate dhe të brishta,

janë programuar vetëm për të dashur,

jo për të përballuar këtë jetë të mbrapshtë.

S’ka gjë,

një ditë do të kuptosh se përse asnjë vjershë,

- siç është kjo që kam tani nëpër duar -

nuk mund të na mbrojë, nuk mund të flasë për ne,

s’mund të dëshmojë në asnjë gjyq për ty,

sepse

neve na duhet të shtiremi gjithmonë të dashuruar,

se kjo puthja e fundit, e para është për të dy...

Prandaj të them, nuk mund të na mbrojë

asnjë vjershë,

një ditë - është krejt e sigurtë -

ato do të përdoren kundër nesh.

27 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page