top of page

Forum kundër antisemitizmit……i pari i tillë i organizuar ndonjëherë në Ballkan, i cili u organizua në partneritet me Agjencinë Hebraike për Izraelin
U organizua forumi kundër antisemitizmit, i pari i tillë i organizuar ndonjëherë në Ballkan, i cili u organizua në partneritet me Agjencinë Hebraike për Izraelin dhe u mbajt në internet për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Diplomatët e lartë, përfshirë Sekretarin e Shtetit të SH.B.A. Mike Pompeo, morën pjesë në forumin, pasi pjesëmarrësit vunë në dukje se Shqipëria ishte i vetmi vend gjatë Luftës së Dytë Botërore në të cilën asnjë hebre nuk u vra ose iu dorëzua nazistëve. Popullsia hebreje në fakt u rrit nga 600 në 2,000 deri në fund të luftës. Shqiptarët janë krenarë që kanë mbrojtur banorët hebrenj dhe kanë ndihmuar hebrenjtë e tjerë që u larguan nga Gjermania, Austria dhe vendet e tjera ose duke i ndihmuar ata jashtë vendit ose duke i fshehur, pavarësisht nga forcat gjermane naziste që pushtuan vendin nga 1943 në 1944. Javën e kaluar, parlamenti i Shqipërisë miratoi unanimisht përkufizimin e definicionit të IHRA-s për antisemitizmin.

33 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page