FLUTURAT DHE BLETËT


Bashkim Saliasi

Dy flutura vënë janë në garë,

Cila, te lulet, t’arrijnë më parë.

Livadhi luleploti me të verdha,

Fluturat pret, bletët krahlehta.

Bletët, fluturat i sfidojnë,

Të parat, lulet i ‘pushtojnë’.

Të gjitha, punëmëdha, si në garë,

Kush, nektarin, më parë t’ua marrë.

Bletë e flutura, posht e përpjetë,

Bashkë, fluturojnë gjithë lezet.

Ushqehen, mbledhin, në harmoni

Ndajnë ushqimin, livadhet, për zili.


(Kodër e Priftit, më 28.04.2021).

50 views0 comments

Shkrimet e fundit