top of page

FLIJUESIT E DASHURISË


PËR NDER TË DITËS SË TË DAShURUARVE

Dy poezi nga, Kasam Shaqirvela

*

PËR ShËN VALENTININ

ShËN VALENTINI ron për ditën e dashurisë

Dhe dashuria e pastër le të jetë përgjithmon’

Nga degët tek rrënja e ushqen Lisin e njerëzisë

Ky nektar i shpirtit, ky lumë që, kurrë, nuk pushon!

**

FLIJUESIT E DAShURISË

Sonte nata, vetvetiu, merr ngjyrën e kuqe

Ngjyrë kjo që shpreh ngrotësinë e dashurisë

Sikurse zemrat që, n’gjak boj alle mbushen

Trëndafili i Kuq, simbol i besnikërisë

Dhe kjo natë e kuqe pa fund le të zgjasë

Sepse zemrat kanë nevojë të ritmojnë

ShËN VALENTINI, ky flijues i njerëzisë

Të dashuruarit s’ka sesi të mos e kujtojnë

Këtë sakrifikues sublim, këtë sinonim të dashurisë

Kjo është një ditë e veçantë për ata që dashurojnë

Zemrat e dashuruara Trëndafil të Kuq dhurojnë

Dhe Mimozat, këto lule të mrekullueshme, të ndjera

Janë dhuratë nga vetë natyra për nder të dashurisë

Shenja të para që, sërish, po ringjallet pranvera

Pra njerëzimi le të përkundet në krahët e lumturisë

Në këtë ditë edhe ShËN TRIPUNI iu dorëzua flijimit

Kjo sakrificë universale në mbrojtje të njrëzimit

Dhe zemrat e çiltëra udhëhiqen veç nga ndjesia

Ajo është Hyjnore, vjen nga perëndia si dhuratë

Vetëm se ajo nuk varet nga ngjyra apo gjeografia

As nga pozita klasore, rrjedha shoqërore, as me uratë

Njerzorja, në njerëz, rrënjët i ka thellë tek dashuria

Dhe jo thjeshtë tek një dëshirë e fishkur, e thatë.

Respekti dhe dashuria pse i mungon sot njerëzimit?!

16 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page