FILLIM MIJËVJEÇARI I TRETË
DYMIJËVJEÇARI QË IKU NA SHPËRNDAU - FILLIM MIJËVJEÇARI I TRETË KËRKON NDËRGJEGJËSIM PËR TU RIMBLEDHUR

Pjesa I

Të ecet hap pas hapi,

me mend në kokë!

Kohë zgjedhjes, kush e kush të shpikë më i pari "kauzën" më të bujshme për të tërhequr zgjedhësit (realizohet ose jo, është diçka tjetër). Krahas logove që mbjell fushata, fenomen jo i favorshëm për vendin dhe shoqërinë tonë, janë veprimet e pakuptimta të udhëheqjeve të partive, të cilat mbushin "thasët" me argumente, gjoja kundër njëra-tjetrës, por që prishin apo mënxirosin imazhin e vendit dhe zhvillimin tonë shoqëror. Ky fenomen i përgjan thënies së popullit, e cila opërsëritej dhe përdorej shpesh para vitit 1990 : "Çfarë ka barku, nxjerr bardhaku". Që do të thotë partitë tona për hir të ndonjë vote brenda vendit apo mbështetjen e të huave, nxjerrin në shesh edhe "brekët".

</