top of page

Figurë e nderuar


Prof.Dr. MENTOR PETRELA, shef i Shërbimit të Neurokirurgjisë në QSUT


Studioi dhe u diplomua në Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Mjekësisë, "Cum Laude" – 1973 XI Universiteti Renne – Decartes. Diploma e Specializimit në Neurokirurgji – Paris, Francë 1979 Societe Francaise de Neurologie, Anëtar nderi – Paris, Francë 1992 në vazhdim Anëtar Editional board Archives of the Balkan Medical Union – 1990

Universiteti i Tiranës, Profesor i Neurokirurgjisë – Tiranë, Shqipëri 1994 Konkursi Kombëtar për Universitetet e Francës, Profesor i Neurokirurgjisë – Paris, Francë 1997 Anëtar tek World Federation of Neurological Surgery, European Assotiation of Neurological Societies – që prej 1998

President i Shoqatës Shqiptare të Neurokirurgjisë – Tiranë, Shqipëri 1995-2000

Chevalier dans l’Ordre des Palmes Académiques nga Kryeministri i Francës Alain Juppé – 1996

Qendra Spitalore Universitare "Nënë Tereza", Drejtor i Përgjithshëm – Tiranë, Shqipëri 1993-1997

Anëtar Editional board Journal of Neurosurgical Sciences – 1998

Qendra Spitalore Universitare "Nënë Tereza", Shef i Shërbimit të Neurologjisë dhe Neurokirurgjisë – Tiranë, Shqipëri 1990-1996

Qendra Spitalore Universitare "Nënë Tereza", Shef i Shërbimit të Neurokirurgjisë – Tiranë, Shqipëri që prej 1996

Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Mjekësisë, Dekan i Fakultetit – Tiranë, Shqipëri 1999-2002 Lektor i ftuar në Universitete në Paris, Milano, New-York dhe Gjenevë – që prej 1997

Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Mjekësisë, Shef i Departamentit të Neurokirurgjisë, Neurologjisë dhe Psikiatrisë – Tiranë, Shqipëri 2008-2011, 2016 në vazhdim

World Academy of Neurological Surgery (100 Neurokirurgë më të shquar nga bota), Anëtar aktIv – Leksioni i prezantimit 2013, Vienë, "Controlateral approaches of Gianit ICA Aneurysms"

Chevalier de la Legion d’Honneur nga Presidenti i Franës Francois Hollande - Francë 2014

Anëtar Korrespondent i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës – Prishtinë, Leksion i prezantimit 24 prill 2017, Transhuanizmi realitet mitologjik, evolucionist

15 views0 comments

Comentários


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page