top of page

Federata e Paqes Universale në Mbretëri të Bashkuar vlerëson shkrimtarin dhe studiuesin shqiptaro-br

Updated: Jan 27, 2020Kjo ndodhi të shtunën e 25 janarit 2020-të në një takim në 43 Lancaster Gate. Në një pani të ftuarish dhe drejtuesish të kësaj federate ndarja e titujve ishte për një numër të konsideruar aktivistësh dhe personalitetesh të shquara në fusha të ndryshme. Në këtë aktivitet morën pjesë drejtues të FPU nga Shqipëria dhe nga Federata Universale e Paqes në MB.

Në këtë takim midis të tjerave iu tha se Federata e Paqes Universale (FPU) kërkon të mundësojë një rrjet njerëzish të orientuar drejt paqes, altruistë që të shërojnë tensionet ndër-racore, ndërfetare, ndër-nacionale dhe të ndërtojnë një botë të unifikuar të paqes duke vendosur një rend të ndërvarësisë, prosperitetit të ndërsjellë dhe të përbashkët në mënyrë universale vlerat. Federata Universale e Paqes - Mbretëria e Bashkuar (UPF-UK) është njohur si një Bamirësi (Numri 1185412) nga Komisioni i Bamirësisë në Mbretërinë e Bashkuar. Përmbledhur shkurtimisht, Objektet e dakorduara të bamirësisë janë: Së pari, promovimi i zgjidhjes dhe pajtimit kombëtar dhe ndërkombëtar të konflikteve. Grupi i dytë i objekteve është të promovojë harmoninë racore dhe fetare dhe bashkëjetesën paqësore midis njerëzve të feve, kulturave, racave dhe kombeve të ndryshme.UPF është një OJQ në Statusin e Përgjithshëm Konsultativ me Këshillin Ekonomik dhe Social të Kombeve të Bashkuara (ECOSOC) dhe mbron rinovimin e Kombeve të Bashkuara, përfshirë një propozim që KB të krijojë një këshill ndërfetar brenda strukturave të tij.UPF International ka filluar Shoqatën Ndërkombëtare të Parlamentarëve për Paqen (IAPP). U përurua si një shoqatë botërore e parlamentarëve që siguruan një forum për të sjellë përvojën dhe mençurinë e tyre për të kërkuar në zgjidhjen e problemeve të botës sonë. UPF gjithashtu ka filluar Shoqatën Ndërfetare për Paqen dhe Zhvillimin (IAPD) për të promovuar dialog ndërfetar. UPF inkurajon të gjitha fetë të dialogojnë dhe të bashkëpunojnë për paqen bazuar në njohjen se dinjiteti njerëzor rrjedh nga një burim hyjnor universal që është baza e harmonisë dhe bashkimit.Akademiku, shkrimtari dhe studiuesi Fatmir Terziu është nderuar më parë nga disa organizma dhe institucione si dhe nga Presidenti i Shqipërisë me dekoratën “Mjeshtër i Madh”. Ai mban titullin shkencor të Doktorit në Filozofi dhe udhën ligjore mes postdoktoraturës në profesoriat. Ai është vlerësuar nga mjaft kolegë dhe kritikë për veprat dhe studimet e tij.


#terziu #fatmir

192 views2 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page