Faleminderit, o të mirë njerëz !


  Nga Petrit Malushi

  Faleminderit, o të mirë njerëz !

  Faleminderit nënë, më solle në jetë!

  Baba, ti më rrite, bëre lis,

  Vëlla, peshën ma bëre të lehtë,

  Motër, s´më le të bëhesha pis !

  Faleminderit mësues, më mbushët me dije,

  Që të mos frikem në Univers.

  Të sinqertët miq, s´ju lë në hije,

  Të mirët shokë , e imja jeni pjesë.

  Faleminderit bashkëshorte, ikonë në familje,

  Gjurmëndjekëse brenda e jashtë dere,

  Fëmijë, vrapues, në kilometra e milje,

  Nipër e mbesa, zogj, ditë pranvere.

  Vallë,ç´do të isha unë, pa ju ?!

  Ndoshta, tokë e mbetur djerrë,

  Mundet, i harruar s’dihet ku,

  Apo rrënjëtharë e degëprerë !

  Faleminderit ! Një fjalë! Eshtë fare pak...

  O të mirë njerëz, hapave jetësorë

  U ndjej pranë e kurrë s’ju flak.

  Mirënjohje ! U kam kryekurorë !

  “Bisedë me babanë”

  Me barrët e punëve, përherë ngarkuar,

  Si kuajt kur nisen në rrugëtim të gjatë.

  Hua kohë marr „për të takuar“,

  T´ia shtrojmë bisedës, bir dhe atë.

  Bashkë ca fjalë të këmbejmë,

  (E di, meraku s´të lë të qetë).

  “Si të ecën punët ? Si do të venë ?...”

  Përgjigje të kthej, ti prapë më pyet.

  Gëzojmë, dhe hallet qajmë të dy,

  Se jeta mbushur është me to !

  E kush më tepër se sa ty,

  Me zemër më deshi edhe më do ?!

  Të tuat këshilla në sirtarë floriri

  I kyç dhe i nxjerr kur kam trazime.

  Prej botës së përtejme, si mysafiri

  Vjen, për të më sjellë veç lehtësime.

  Njerëz – pëllumba

  Shëtit rrugëve të qytetit tim,

  Në verë, në dimër, mbrëmje,mëngjes.

  Vetëm, me shokë, vajtje e kthim

  Njerëz dhe pëllumba përshëndes.

  Ma kthejnë pëllumbat butësisht

  Përshëndetjen, me gu-gu-gu.

  Vazhdoj shëtitjen,në shpirt i trishtë…

  “O pëllumba, njerëz ka pak si ju !”

  „Vaditje“

  E mbushi gruaja kovën me ujë,

  Çapitet ngadalë nëpër ballkon.

  Lulet vadit, pa bërë rrëmujë,

  Currila lehtëz mbi to lëshon.

  I ka merak lulet ajo.

  Them “E dashur, a mundesh dot,

  „Vaditje“ t´u bëje, butë si kjo

  Mendjevyshkurve, dy herë në mot ?!“

  3 views

  Shkrimet e fundit