top of page

EUROPË MASHTRUESE


Çuditërisht

Këtij shekulli po i vje era mashtrim

Ajrit po i vjen era gënjeshtra

Tokës akoma po i vjen era gjak

Arsyes po i vjen era zhgënjim

Servilët me thika pas shpine

Koten e zgërdhihën si qenët

Gulfat e djersës ju rrjedhin laprave rreth qafe

Në llogoret e premtimeve boshe

Në këtë shekull me fërfëllazë, me borë baltë

E tradheti .

Demonët e zi me sy gjarpëri

Ngatrruar me kollare

Flejnë mbi harta me gërsherë në dorë.

E mbarë qytetarët e Dardanisë

Në mes ëndrres dhe zhgjëndrrës.

Dridhem

Nga kryeneçësia që mallkon.

Po mashtrohem sërish me gënjeshtra shekullore

Ata po e lëmojnë atdheun me shputa ariu

Me gërshërë leshi.

Më prangat që të mbeten mes dore.

Po druajë se do ti mallkojë perendija

Shpirt zinjët e ketij shekulli

Qe i mban shpresa

Shoh zogjtë e atdheut plotë gaz

Dhe pyesin…?

Kur do te rrezeje drita e shpresës

Qe sjellë edhe për ne me shumë dashuri !...

29 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page