top of page

Esat Braçe shqiptari në frontin e parë të Covid 19-të në Londër


Esat Braçe shqiptari në frontin e parë të Covid 19-të në Londër

Fatmir Terziu

Shqiptari që shikoni në këtë fotografi duke bërë shqiponjën në Londër, në këto ditë kur stafi ku ai punon dhe lufton natë e ditë të bëjë të pamundurën për të shpëtuar pacientët e prekur nga Covid 19-të është Esat Braçe. Esat Braçe është ndoshta shqiptari i vetëm që ka kaluar kursin e detyruar të specializimit një javor për Covid 19-të. Dhe ai sapo e ka kryer atë e tashmë është në të gjitha hapësirat, shtëpitë, këndet, institucionet dhe rrugët e Londrës për të qenë në ndihmën e duhur për të sëmurët e të prekurit nga virusi në fjalë.

Ndërsa harta e koronavirusit në Londër po zgjerohet dhe numri i saktë i rasteve në çdo bashki si total godet 8.34, të tillë të përkushtuar, si Esat Braçe, natyrisht bashkë me stafin profesional të NHS të Britanisë së Madhe, vërtet meritojnë durtrokitjet dhe përgëzimet e shumta që britanikët e karantinuar ua kanë dhënë këto ditë. Sot u pa një rritje e madhe të numrit të rasteve në kryeqytet dhe natyrshëm dhe puna e specializuar e Esat Braçes meriton dyfish respekt nga të gjithë ne shqiptarët që ndjhemi krenarë për të përkushtuar të tillë e që janë në frontin e parë të betejës me Covid 19-të.

Duhet theksuar se shifrat më të fundit nga Public Health England (PHE) tregojnë se numri i përgjithshëm i rasteve të konfirmuara të koronavirusit në Londër ka arritur në 8.341. Ky është një kërcim i madh prej 1.220 rastesh nga shifra e së martës (31 mars) prej 7,121, e cila kishte qenë një rritje prej 600 të hënën - më pak se gjysma e rritjes së sotme. Dhe imagjinoni një punë të tillë si mund të jetë e lehtë për stafin e NHS, ku është i përfshirë tashmë dhe z Esat Braçe.Tendenca është e ngjashme për Mbretërinë e Bashkuar në tërësi, e cila pa një kërcim të madh në të dy rastet e konfirmuara të Covid-19 dhe vdekjeve. Që nga ora 9 e mëngjesit, më 1 prill, gjithsej 29.474 njerëz në Mbretërinë e Bashkuar u testuan pozitive për koronavirusin, dhe që nga ora 17:00 e datës 31 mars të atyre që ishin shtruar në Mbretërinë e Bashkuar që u testuan pozitive për koronavirus, 2,352 kanë vdekur.

Esat Braçe naturisht e ndjen dhimbjen, situatën e vështirë, ai e ndjen dhe arsyen pse ndodhet në detyrë dhe ka lënë familjen e mbyllur me fëmijët e tij, por ndjehet krenarë për detyrën dhe përkushtimin në ndihmë të pacientëve të shtuar të këtyre ditëve. Duke parë hartën e zgjeruar shohim se Barnet pati një rritje të madhe të çështjeve të konfirmuara nga azhurnimi i mëparshëm, duke u rritur nga 130 në 468. Brent ka kapërcyer Lambeth të ketë rastet me të konfirmuara me 506 nga të gjitha bashkitë në Londër, ndërsa Lambeth tani ka 462. Qytetet e tjera më të prekura janë Southëark (474), Croydon (380) dhe Ëandsëorth (360). Qytetet me më pak prekje janë Kingston (108), Barking dhe Dagenham (130) dhe Havering (133).Në të gjithë këtë situatë vlen të theksohet puna dhe përkushtimi i specialistëve të NHS dhe gjithë atyre që tashmë janë specializuar edhe për Covid 19-të. Natyrshëm dhe me gjithë arsyen e duhur njerëzore, humane dhe intelektuale në këtë rast Esat Braçe meriton duartrokitjet e të gjthëve e veçanërisht të shqiptarëve.

1,062 views0 comments

Comentários


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page