top of page

ERA HEDH NË GJI TË VJESHTËS FJALËT E GËSHTENJAVE
ERA HEDH NË GJI TË VJESHTËS FJALËT E GËSHTENJAVE

(Dy poetëve arbëreshë, De Radës dhe Serembes)


Era hedh në gji të vjeshtës fjalët e gështenjave.

Poetët në breg të detit thonë se mbetën pa atdhe.


Nata e lagur nën ullinjtë, flokët e De Radës lag.

Unë nuk bëj vetëm lirika, – thotë poeti, atje larg.


Mos harro, bir Serembe, që t’u thuash brezave,

se prej kohësh nën ullinj s’na zë gjumi për atdhe.


Hëna si fytyrë liriku mbi shtëpitë e fshatrave,

u thotë mbrëmjeve në ëndërr: ej, si flini pa atdhe?


Era hedh në vesë të vjeshtës degë malli dhe ullinj.

Bëjnë lirika atje ndër brigje dhe i nisin në shtëpi.


Gusht 1972

Gusht 2022

44 views2 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page