Ende 10 ditë vetë-izolim në kthim nga Shqipëria


Mbretëria e Bashkuar për të lehtësuar ndalimin e udhëtimit me pushime, për të mbajtur shumicën e karantinave

Të udhëtosh në disa destinacione nuk do të kërkojë vetë-izolim në kthim


Britania njoftoi një "hap të parë paraprak" të Premten drejt rifillimit të udhëtimeve ndërkombëtare, duke thënë se qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar do të jenë në gjendje të udhëtojnë në vendet përfshirë Portugalinë, Islandën dhe Izraelin më vonë këtë muaj pa qenë e nevojshme të karantinës pas kthimit të tyre.

Sekretari i Transportit Grant Shapps tha se ndalimi aktual i vendit për pushimet jashtë shtetit do të zëvendësohet në 17 maj nga një sistem semafori që klasifikon vendet si me rrezik të ulët, të mesëm ose të lartë. "Lista e gjelbër" e 12 territoreve me rrezik të ulët përfshin gjithashtu Gjibraltarin, Ishujt Faroe dhe Ishujt Falkland - por jo destinacione kryesore për pushime për Britanikët si Franca, Italia, Spanja dhe Greqia, të cilat janë në listën "qelibar". Britanikët që udhëtojnë në ato vende, dhe shumë të tjerë, përfshirë Shtetet e Bashkuara dhe Kanada, do të duhet të izolohen për 10 ditë kur të kthehen.

Britanikët që shpresojnë për një pushim jashtë shtetit këtë verë pa karantinë nuk kanë shumë për të zgjedhur. Disa vende në listën e gjelbër janë ende të mbyllura për vizitorët britanikë, duke përfshirë Australinë, Zelandën e Re dhe Singaporin. Të tjerët janë pak të vizituar, siç janë ishujt e largët të Shën Helenës, Ascension Island dhe Tristan da Cunha.

"Kjo nuk është një listë e krijuar dhe krijuar për të menduar se ku njerëzit duan të shtrihen në plazhe dhe pastaj ta shtrembërojnë shkencën për t'iu përshtatur asaj", tha Shapps në një konferencë shtypi. Ai tha se lista do të rishikohet rregullisht dhe ka të ngjarë të zgjerohet. “Ne në këtë vend kemi arritur të ndërtojmë një fortesë kundër COVID. Por sëmundja është ende e përhapur në pjesë të tjera të botës, veçanërisht në momentin në Indi, ”tha ai.

"Kjo është arsyeja pse njoftimi i sotëm, heqja e kufizimeve të" qëndrimit në Mbretërinë e Bashkuar" nga 17 maj, është domosdoshmërisht i kujdesshëm," tha ai. Por ende 10 ditë vetë-izolim në kthim nga Shqipëria.

30 views0 comments

Shkrimet e fundit