Edhe sa vjet do të pyes


  Poezi nga Greta Kadare Teta

  ***

  Edhe sa vjet do të pyes

  Pse ike , s’ më deshe

  Pse qiellin deshe

  Më fort se unë

  Nuk sheh kjo natë

  Mi lag sytë në heshtje

  Pse se dërgon një yll

  Mos më lëndoj kurrë

  Një ngashërim

  Si e qarë fëmije

  Lot zemre bën magaritar

  Pse kaq pak më deshe

  S’ do ta fal kurrë

  Si një jetë të fala

  Çdo puthje çdo fjale…

  Një dorë kështu akull

  U ngrit në qiell

  Deshi një copë qiell

  Ta sjellë në shtrat

  Dora tjetër

  Më akull akoma

  Mbi zemër lutej

  Një rrahje ta marrë

  Bashkë të dyja

  Duar të akullta

  Një copë qielli

  Sonte pa dritë

  Një rrahje zemre

  Deshen ti falnin

  Ta gdhendnin ënderr

  Ti jepnin jetë..

  ***

  a pse gjithmon

  E pikturoj dashurinë

  udhës së syve

  Më mbetet

  vragave të shpirtit

  U përmbys koha

  Motet shkuan

  Ditët u kthyen

  në të tjera ditë

  E netët në të tjera

  Net pa yje

  At’herë një jete

  Larg nga sot

  E kisha dashurinë

  Më kish dhe ajò

  Në ujin kristal të syve

  E shihja çdo dite

  Më shihte

  E prisja , e prekja

  Më përkedhelte

  Më merrte ndër duar

  Tjetërsohesha përl

  Mi puthte sytë

  Dashuroheshim

  Buzët formëzonte

  mbi sytë e mi

  Mi pinte edhe lotët

  Ma kthente frymën

  Unë jetoja

  Një shekull shkoi

  Motet u grisën

  E ditët po fiken

  Njësoj si nata

  Jemi harruar

  Tani veçmas dergjemi

  Unë dhe dashuria…

  6 views

  Shkrimet e fundit