Edhe gjatë kësaj krize, punëtorët duhet të luftojnëBeteja mbi pagat e punëtorëve Wetherspoons tregon se nuk mund të mbështetemi te shefat për të bërë gjënë e duhur.

Kur qeveria njoftoi mbylljen e pubeve, restoranteve dhe kafeneve, shumë prej nesh vajtuan. Për një numër të madh të popullatës, netët e së Premtes ose pasdite e së Dielës përcaktohen nga vizitat në lokal - shpesh një si Wetherspoons. Zinxhiri i lirë dhe i gëzuar ka qenë për ca kohë një element kryesor i jetës shoqërore të shumë njerëzve, të rinj dhe të moshuar, dhe ai tashmë është humbur në mënyrë të hidhur gjatë mbylljes së tanishme të shoqërisë.

Por askush nuk ka vuajtur më shumë nga mbyllja e Wetherspoons sesa stafi i saj, të cilëve u është thënë dy ditë pas mbylljeve se ata nuk do të paguheshin derisa kompania të kishte siguruar një grant nga qeveria, që vlerësohet të arrijë në fund të prillit.