top of page

E zgjedhur për sonte...


Sabit Rrustemi

STINË E PAPARASHIKUAR

Krejt parashikimet ranë në ujë

Nuk shpëtuan as ëndrrat as pritjet as unë

Ti s'erdhe si herave tjera ndryshove rendin orën dhe kohën ndryshove ti

Meteorologët sa herë u dogjën medieve portaleve e rogave të verdha

Asnjë ditë nuk erdhe as shkove s'i thanë tri e katër stinë brenda ditës sate pamë

Çmos mund të jesh tash ç'mos mund të bësh kah të teket të shkosh mrizet t'i lësh pa zana nëpër secilin lis të kalërosh derisa nuk të mbajnë më as duart as këmbët

Me ditë me javë mund të flesh e të zgjohesh mesnatave ditën e pagdhirë prapë ta shkërdhesh

Ajo Stina që e prisja me andje ajo stina që m'afronte pranë Teje e që m'rinonte si asnjë stinë tjetër nuk je më

Ç'rëndësi ka pse më veshe n'blerim kur sytë Tu plot dritë nuk i shoh Lëre më t'i prek ditët a netët a çastet e lumtura ardhjeve tua mbushur jetë e gaz

Më kalbe me re e shi u fshehe prapa diellit diku më t'ferre dhe nga ajo pak dashuri Sa shpejtë e harrove atë ditë kur më solle në jetë më dhe emër e më more në duar e prehër

Prej tëndit gji sa qumshtin kam pi

Peng i yti mbeta me vite e vite sa stinët tjera më ikën pa i parë

Stina ime e paparashikueshme dhelpër e bukur e kësaj kohe përmes bishtit tënd ende i trazon ëndrrat e mia

( 19 maj 2019 )

23 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page