top of page

DY KOHË


DY KOHË

 

Sa bukur dasmorët presin ardhjen e krushqve...

 

Albert HABAZAJ

 

Në Youtube pashë një dasmë të sotme

M'u bë zemra mal nga atmosfera,

M'u kujtua dasma ime jo aq e moçme

Ç'mrekulli kujtimesh të ëmbla e të tjera...

 

Dasma e sotme me kënaqësi bashkëkohore

Pritja e krushqve, si s'ka më mirë,

Ceremoniali i këndshëm me protokolle

Ëmbëlsirë në fjalë, në sy ëmbëlsirë...

 

Edhe ne jemi martuar e dasmë të madhe

Kemi bërë me gjithë nderet e lezetet

Sipas traditës, me këngë e valle

Një festë, nga ato që në kujtesë mbeten.

 

Të bukur, gazmore, me të ngrënë, me të pirë

Gëzim vëllazëror, për burra gaz e kuvend,

7 net tundej vendi gjer në të gdhirë

Dhe fotografi kemi bërë... sa s'mbahet mend.

 

Në fakt, gjithë fshati një fotograf kishte

Që përdorte një aparat për emulacion,

Pas punës, kërkesa për dasma e hidhte

Nga një fshat tjetër në fshatin tonë...

 

Eh, ç'dasmë kemi bërë, ç'dasmë!

Nuk e them dot, por mend e mbaj,

Ç'bateri në shpirt e ç'energji që patëm

Jehona mori luginën skaj më skaj...

 

Të vetmit fotograf, që thirrëm në dasmë

Fotografitë iu dogjën a s'kish' bërë fotografim,

Ndoshta s'kishte faj, po ne ç'kusur patëm

Që nga Dasma princore s'kemi asnjë kujtim ...

113 views0 comments

Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page