DY DHITË KRYENEÇENË VIG TË LUMITNGA KALOSH ÇELIKU


Dy dhitë kryeneçe, që me vite kullosin bar livadheve dhe maleve shqiptare, në Kopenë e Bariut staneve në një Vathë, Sot: kokë më kokë me brirë shyta në vig të Lumit malor, duan ta hudhin njëra-tjetrën mes dallgëve. Nuk ia lëshojnë shoqja-shoqes rrugën.

Përçudi, deri Dje: ishin bashkë, kullosnin në një livadh. Mal. Grazhd. Kokëmëkokë me Ujkun qëngjngrënës, që Qengji ua turbullonte ujin te Lumi. Edhe pse, ai me një zile në qafë varë, protestonte natedidtë: be, bee, beee… Dhe, mezi hante bar. Ujë, pinte nën rrjedhën e Lumit. Përditë, dhe përnatë e shuante etjen e Vapës Madhe nën Urë si paqesor, pa marrë parasysh rrezikun, që Dhitë kryeneçe i pollën edhat e tyre pasardhës në Kope. Vathë.

Sot, Dy dhitë kryeneçe: njëra - tjetrës në vig të Lumit, shoqja-shoqes nuk ia lëshon rrugën fushore. Aspak, nuk bëhet fjalë për atë malore. I dehu kripa, apo bari i livadheve dhe maleve shqiptare?! Edhe, atë: Turren, kush e para do të hyjë në Vathë. Njëra, thotë: Ne, do t’ia japim Motrës Madhe 12 keca në Vathë, nëse Cjapi pa mjekër është kryeminsi