top of page

DY AFABETET E GJUHËS SHQIPERrustem Geci

Poetit, shkrimtarit dhe studiuesit, Çlirim Hoxha

Nga “A” e lashtë e deri te “H” më e lashtë nga “A” pellazge deri te “Zh” e Manastirit gjuha jonë i ka dy afabete të shkruara; dy alfabete nëpër kohëra të ndryshme. Në antikë, Alfabetin pellazg të 54 shkronjave, apo si njihet në popull, Alfabeti i Janinës, i njëjtë me Alfabetin pellazgjik të Kristoforidhit Në shekullin e XX-të, u shkrua Alfabeti i Manastirit me 36 shkronja, të dyja alfabetet, me vlerë të përjetësisë sonë kombëtare!... Falë shqirtit hyjnor të Alfabetit pellazg, falë fuqisë së “A”s pellazgo-ilire dhe, “H”s, U kulturua Evropa dhe 100 gjuha të tjera!... Mik, mburem, jemi popull gjysh i Evropës!...

Atdhe Geci - Dortmund, 27. 09. 2020

16 views0 comments

Comments


Shkrimet e fundit

fjalaelireloadinggif.gif
bottom of page